LIGE NU:

Nordjyske kommuner går sammen

Fem nordjyske kommuner går nu sammen i kampen om at få flere statslige arbejdspladser til området.

Det sker gennem foreningen Danmark på Vippen, og her kommer de nordjyske kommuner med fælles udspil om udflytning af statslige arbejdspladser.

Jammerbugt, Rebild, Thisted, Vesthimmerland og Hjørring er de nordjyske kommuner, som samlet i forbindelse med et fælles kommunalt møde torsdag vil forsøge at få flere arbejdspladser til Nordjylland - og helt konkret hvilke statslige arbejdspladser man ser placeret her.

Formålet med mødet torsdag på Fyn er at lave et fælles forslag for principperne til en ny logisk placering af landets statslige arbejdspladser baseret på inputs fra kommunerne.

Forslaget skal præsenteres sammen med offentliggørelsen af en hvidbog fra Danmark på Vippen til en høring på Christiansborg i begyndelsen af september. Hermed er forslaget landspolitikerne i hænde, når de skal planlægge deres bebudede strategi for udflytningen af statslige arbejdspladser, som de vil præsentere inden Folketingets åbning i oktober.

Kommunerne arbejder blandt andet ud fra principperne om, at arbejdspladserne skal fordeles således, at de bidrager mest muligt til værdiskabelsen og væksten i hele landet, og at en udflytning understøtter et Danmark i balance.