LIGE NU:

Nordjyske kommuner vil skære i pædagoguddannelsen

De nordjyske kommuner vil nedlægge 17 pladser på pædagoguddannelserne i Nordjylland, på trods af at KL mener, der vil blive brug for flere pædagoger fremover. "Det er hul i hovedet," udtaler socialpædagogerne i Nordjylland.

'Hul i hovedet' og 'torskedumt' er nogle af de ord Socialpædagogernes formand, Peter Kristensen, sætter på den nye nedskæring af pædagoguddannelserne i Nordjylland.

Udtalelserne kom efter, at det nordjyske kommunekontaktråd (KKR) fredag besluttede at skære antallet af pladser på pædagoduddannelsen. Der skal fjernes 17 af de 440 pladser, der er på pædagoduddannelserne i Aalborg og Hjørring. 

- Beregninger fra Kommunerns Landsforeing siger, at der bliver brug for flere pædagoger i de kommende år. Defor er det torskedumt, at de nordjyske kommuner nu vil have, at der skal uddannes færre pædagoger i Nordjylland, siger formanden for Socialpædagogerne i Nordjylland, Peter Kristensen. 

Formanden for KKR, mener dog ikke at der vil blive mangel på pædagoger lige foreløbig. Det er et spørgsmål om at prioritere der, hvor der er mangel på arbejdskraft, mener han. 

- Vi har valgt at skære i pædagoguddannelsen, fordi der er 400 ledige pædagoger i Nordjylland lige nu, og vi vil ikke uddanne til ledighed, siger Mogens Gade formand for KKR.

Desuden nævner Mogens Gade (V), at beslutningen vil blive evaluret til næste år.