09:27

1 af 2

Nordjyske kvinder er vilde med polefitness

Flere og flere nordjyder svinger sig op på en pole, når der skal dyrkes motion. Polefitness er blevet populært i Nordjylland, og selvom nogle måske tænker erotik og strip, så ser udøverne det selv som ren motion.

Det kræver gode stænger for at kunne følge med, når tricks som butterfly og rainbow bliver øvet til polefitness. Og der bliver øvet rigtig meget i lokalerne ved iPole i Aalborg - for polefitness er nemlig populært som aldrig før.

Det går faktisk så godt, at Thomas Hattesen Nielsen 1. november slog dørene op til endnu et nyt træningscenter i Nordjylland - og siden da har der været hold hver dag.

- Jeg troede egentlig bare, at det var en modedille til at starte med. Men det viste sig hurtigt, at det var det langt fra, siger han.

En af dem, der trofast møder op, er Majbritt Wodstrup på 41 år. Hun blev introduceret til polefitness for et år siden, men hun havde da også gjort sig tanker om, hvem det var, der gik til sådan noget.

- Jeg havde en fordom om, at dem, der gik til polefitness vejede 30 kilo og var 20 år. Men det er jeg blevet modbevist hernede. Her kommer alle typer, alle størrelser og alle aldre. Det er så fedt, og vi har det så sjovt, siger hun.

På en af de andre stænger hænger Cecilie Søgaard på 18 år. Hun er ligesom Majbritt Wodstrup blevet helt vild med den anderledes fitness-form, efter hendes veninde introducerede hende for det.

- Det er kanon fedt. Polefitness kombinerer både smidighed og styrke og det at bære sin egen krop, siger Cecilie Søgaard.

Kvinderne møder mange fordomme om det at gå til polefitness. Folk tror, at det er helt unge piger med bittesmå trusser, der glider op af en stripperstang.

- Ja, folk tror, man går til strip, når man siger, at man går til polefitness. Det er en af de gængse fordomme. Men det handler det slet ikke om - det kræver sindssygt mange kræfter, siger Majbritt Wodstrup.

Noget af det, der ofte får folk til at lede tankerne hen på strip, er al den bare hud. Men der er en ganske god grund til, at kvinderne i centeret smider tøjet, når de motionerer.

- Man er simpelthen nødt til at have noget bart hud for at kunne hænge fast i polen, siger Majbritt Wodstrup.

Se med i aften, når Trine Ormhøj fra iPole kommer i vores studie og fortæller endnu mere om polefitness. Og hvem ved - måske værterne er friske på at hoppe en tur på polen?