Nordjyske pædagoger fyres

Foto: TV2/Nord

BUPL Nordjylland forudser massive fyringer i Nordjylland.

37 pædagoger har mistet deres stillinger i skolefritidsordningerne i Nordjylland alene i år. Og flere følger efter. Det forudser pædagogernes fagforening BUPL Nordjylland.

Foreløbig er 18 fyret i Hjørring, 5 i Brønderslev og 14 i Frederikshavn kommuner. Samtidig er 51 pædagoger gået ned i arbejdstid i Frederikshavn og Brønderslev. Det skriver DR Nordjylland.

Nedskæringer ventes at fortsætte også i Jammerbugt, Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord Kommuner, men her har skoleudvalgene endnu ikke overblik over reduktionerne.

Skolereformen indbyder til færre timer i kommunernes skolefritidsordning, men i Nordjylland er det ikke hovedårsag til afskedigelser, siger BUPLs nordjyske formand Lise Lotte Thomsen.

- Der ryger enkelte stillinger på grund af omlægningen, men generelt skyldes fyringerne faldende børnetal i de minder kommuner, siger BUPLs nordjyske formand.

Læsø og Aalborg Kommune bevarer antallet af pædagoger i skole-delen. Aalborg er den eneste kommune, der ikke melder om faldende børnetal, mens Læsø ikke ændrer på åbningstiden i kommunens ene skolefritidsordning.

Forsiden lige nu