LIGE NU:

Nordjyske parcelhusejere tjener 217 kroner om dagen

Boligsalgspriserne i 2016 viser, at de nordjyske parcelhusejere i gennemsnit har tjent 79.520 kroner på at eje deres hus, lyder det fra Nybolig.

Et gennemsnitligt parcelhus har et areal på cirka 140 kvadratmeter. Sådan cirka. Og hvis man går ud fra den beregning, har 2016 været et pænt år at være husejere for nordjyderne.

Det fortæller ejendomsmæglerkæden Nybolig.

Ifølge deres beregninger har de nordjyske parcelhusejere nemlig tjent 217 kroner om dagen i 2016, alene på at eje deres hus. Det giver en fortjeneste på 79.520 kroner på et helt år. Og det er faktisk mere end gennemsnittet for alle danske parcelhusejere.

- Nordjyske parcelhusejere har generelt haft et fornuftigt 2016, men der er stadig et stykke vej op til Østsjælland og København, som tegner sig for de største stigninger på om mod 500 kroner pr. kvadratmeter, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Nybolig. 

Beregningerne er lavet på baggrund af salgspriser fra boligsiden.dk. Her tyder noget på, at boligmarkedet endelig er ved at vristet sig helt fra af efterdønningerne af finanskrisen.

- Danskerne og ikke mindst nordjyderne har genfundet optimismen og lysten til at træde ind på boligmarkedet, ikke mindst godt hjulpet på vej af gunstige konjunkturer og lave renter. Nyboligs ejendomsmæglere melder stort set overalt om øget aktivitet. Vi skal selvfølgelig huske på, at kvadratmeterpriserne dækker over et stort spænd, men samlet ser det ud til, at de fleste husejere på papiret har tjent penge det seneste år, siger Thomas Hovgaard.

Kvadratmeterprisen på et nordjysk parcelhus ligger nu på 9.277 kr.