Nordjyske sygehuse er de mest produktive

For hver 100 kr der er investeret i de nordjyske sygehuse, er der kommet 2,7 procent mere sundhed for pengene.

Med den stigning er Region Nord det sted i landet, hvor der i perioden 2005-2006 er sket den største stigning i produktiviteten.

Tallene kommer fra den tredje produktivitetsopgørelse for sygehussektoren, der offentliggøres i dag. Rapporten viser, at i 2005-2006 har sygehusene i Region Nordjylland øget værdien af deres behandlinger og undersøgelser med 5,2 procent. Det er den største stigning i landet.

Stigningen i udgifter i samme periode er kun på 2,4 procent. Holder man de to tal op mod hinanden, giver det en stigning i produktivitet på de førnævnte 2,7 procent.

- Rapporten giver ikke en forklaring. Men det må jo handle om, at vi på vores sygehuse via eksempelvis nye arbejdsgange, nye metoder og nyt apparatur har været i stand til udføre vores arbejde endnu mere effektivt end tidligere. Det er en meget positivt resultat, og vi håber, at den nye sygehusstruktur med tiden vil give vores produktivitet et yderligere løft, siger direktør for sygehuse og psykiatri, Per Christiansen, i en pressemeddelelse.