Lyngrøget laks fra Klausen fisk i Hune. Foto: Presse

Langtidsmodnet, koldrøget krydret skinke fra Rævhede Naturprodukter. Foto: Presse

1 af 2

To nordjyske virksomheder er med i dysten om Fødevareprisen 2014

Fødevarevirksomheder fra Hune og Rævhede er 2 ud af 11 virksomheder, der er med i dysten om Fødevareprisen 2014.

Klausen fisk i Hune og Rævhede Naturprodukter skal repræsenterer Nordjylland i konkurrencen om Fødevareprisen 2014. De deltager i dysten sammen med 9 andre virksomheder.

Klausen fisk stiller op med lyngrøget laks og Rævhede Naturprodukter med langtidsmodnet, koldrøget krydret skinke.

Det der kendetegner de to nordjyske virksomheder, er at de deltager med produkter, som er baseret på godt gammeldags håndværk, god tid og en unik smagsoplevelse.

- Man håndsalter laksen og efterfølgende ryger den over lyng i over 100 timer. Det er en helt anden og meget længere procestid end andre producenter benytter, men det er også det, der gør produktet og ikke mindst smagen unik, fortæller Mogens Klausen, der er indehaver af Klausen fisk.

- Skinkerne langtidsmodner og lufttørrer i otte måneder, inden de er klar til at sætte tænderne i. Den lange modningstid og det gode liv frilandsgrisen har haft, er med til at give en harmonisk og nuanceret smag og duft, siger Rune Havgaard fra Rævhede Naturprodukter.

De to herre skal konkurrere mod de andre deltagere tordag i Salling i Aarhus. Hovedpræmien er på 100.000 kroner.

OPDATERING: Vinderen af Fødevareprisen 2014 blev Pomé - Aqua Vitae fra Sydfyn. De havde lavet en 100 procent dansk aperitif-brændevin på 25 procent. Den var lavet på friskpresset æblemost fra Gårdmosteriet på Fyn.