Foto: Presse

Nordjyske virksomheder har vokseværk

Væksthus Nordjylland har bidraget til øget vækst i erhvervslivet. En ny opgørelse fra Erhvervsstyrelsen viser, at de fem regionale væksthuse leverer de bedste resultater nogensinde.

Væksthus Nordjylland er sat i verden for at vejlede nordjyske virksomheder i, hvordan de bedst muligt udløser deres vækstpotentiale. Samtidig er Væksthusets rolle at være knudepunkt i et sammenhængende erhvervsfremmesystem, der på tværs af en lang række erhvervsfremmende nordjyske aktører bidrager til en styrket vækstkultur i regionen.

Erhvervsstyrelsen har netop evalueret Væksthus Nordjyllands indsats, og konklusionen er, at de vejledte virksomheder høster et meget konkret udbytte af Væksthusets arbejde. Virksomheder, der får en vækstkortlægning og en vækstplan fra Væksthus Nordjylland klarer sig bedre på tre parametre: vækst i antal medarbejdere, omsætningsvækst og eksportstigning.

Eksempelvis har de virksomheder, som Væksthuset har vejledt - målt over en to-årig periode, skavt 466 nye fuldtidsarbejdspladser.

- Væksthusene viser, at de skaber værdi for virksomhederne, og at de er en troværdig partner, når det handler om at skabe vækst og beskæftigelse, siger vicedirektør Anders Hoffmann fra Erhvervsstyrelsen.

- Lige nu peger konjunkturene opad, og der er for alvor optimisme at spore blandt de nordjyske virksomheder. Hele erhversfremmesystemet, som Væksthuset er en del af, er gearet til at hjælpe erhvervslivet, og der arbejdes godt sammen på tværs af de forskellige initiativer og aktører. Det gør, at vi og alle øvrige parter kan arbejde målrettet og konkret. Denne fokusering er noget af det, der gør, at vi lander så flot i Erhvervsstyrelsens evaluering, siger direktør for Væksthus Nordjylland, Flemming Larsen.