Nordjyske virksomheder vinder millionudbud

Digitaliseringsstyrelsen har netop offentliggjort, at de to virksomheder Inklusio og Special Minds IT – begge med base i Aalborg – har vundet en udbudsrunde i millionklassen om at gennemgå offentlige hjemmesider og apps. Virksomhederne skal tjekke tilgængelighed og brugbarhed for mennesker med funktionsnedsættelser.

Alle offentlige hjemmesider skal fra sidst i september være tilgængelige for brugere uanset eventuelt handicap. For at sikre dette har Digitaliseringsstyrelsen med udbuddet skullet finde en leverandør, der de næste to år - og med mulighed for forlængelse på yderligere to år - skal tjekke, om de offentlige hjemmesider og apps lever op til tilgængelighedskravene.

Ofte er det større konsulenthuse, der vinder denne type kontrakter, og det er usædvanligt, at valget er faldet på et konsortium bestående af to mindre specialistvirksomheder; nemlig Inklusio og Special Minds IT.

- Det helt særlige ved vores samarbejde er den samlede erfaring og faglige ekspertise, vi kan tilbyde. I tillæg har alle Special Minds ITs konsulenter autismelignende profil eller befinder sig i autismespektret. Og så er jeg selv helt blind og har stor erfaring med at arbejde med tilgængelighed. Selv om vi er valgt ud fra vores faglige kvalitet, er det klart en bonus, at så mange af os har oplevet på egen krop de barrierer, som kan opstå, når den digitale verden ikke er designet for at fungere for alle. Derfor er det en ekstra meningsfuld opgave for os at arbejde med, lyder det fra direktør og projektleder fra Inklusio, Stein Erik Skotkjerra.

At hjemmesider og apps skal være tilgængelige gavner især mennesker med funktionsnedsættelser som syns- eller hørenedsættelse, eller fysiske handicap men også f.eks. ordblindhed og andre kognitive funktionsnedsættelser.

- I dag er mange offentlige hjemmesider ikke tilgængelige. Det udelukker mange mennesker med handicap fra at få glæde af de muligheder, internettet giver os. Det vil loven om tilgængelighed til hjemmesider ændre på. Men det kræver, at der bliver holdt grundigt øje med, om loven bliver overholdt. Derfor er det vigtigt, at der bliver lavet en grundig monitorering, så vi sikrer, at også mennesker med handicap får adgang til at bruge offentlige hjemmesider, siger Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer

Mellem 15 og 20 pct. af den danske befolkning har en form for funktionsnedsættelse, og de to nordjyske virksomheder forventer at se en kæmpe vækst i efterspørgslen på tilgængelighedsservices, eftersom flere og flere offentlige myndigheder og virksomheder får øjnene op for vigtigheden af at inkludere alle slags brugere eller kunder.

- Tilgængelighed gavner alle både med og uden funktionsnedsættelser, fastslår Stein Erik Skotkjerra.

Netop i den type efterspørgsel har virksomheder som Inklusio og Special Minds IT deres styrke. Specialisterne kan med erfaring og faglige kompetencer bedst vurdere hjemmesiders tilgængelighed, og samtidig er virksomhederne med til at sikre beskæftigelse på lige vilkår for personer med handicap, hvilket også opfylder et andet vigtigt formål, at skabe inklusion på arbejdsmarkedet for mennesker med handicap.

Om Inklusio og Special Minds IT

Inklusio er en konsulentvirksomhed, der rådgiver om digital inklusion, herunder tilgængelighed på web og mobil. Inklusios mål er at gøre tilgængelighed overskueligt og nemt - fra opstart af proces til test af færdig løsning.

 

Special Minds IT er en socialøkonomisk IT-virksomhed, som er en del af Den Sociale Udviklingsfond. Special Minds IT hjælper bl.a. virksomheder med digitalisering, journalisering, test af software, dataanalyse, programmering og udvikling. Virksomheden ansætter hovedsageligt medarbejdere med autismeprofil. I dag har virksomheden 27 IT-konsulenter og afdelinger i både Aarhus og Aalborg. 

 

 


Forsiden lige nu

050623 Grundlovsdag og Fars dag ivha 8088

Helle sælger særlig grundlovsdagstærte - men det er en anden kage, folk vil ha'

egholm færgen

Egholm-færge på land igen: - Det er en Control-Alt-Delete

far barsel

Se listen: Syv nordjyske kommuner er 'far-parate'

løkken skrænt

Paraglider faldet 15 meter ned ad skrænt

050623 Grundlovsdag og Fars dag ivha 8088

Helle sælger særlig grundlovsdagstærte - men det er en anden kage, folk vil ha'

egholm færgen

Egholm-færge på land igen: - Det er en Control-Alt-Delete

far barsel

Se listen: Syv nordjyske kommuner er 'far-parate'

play Jan Larsen taber altid brillerne, når han jubler: - Jeg vil skide på de penge

20230603-171010-L-5727x3992ma

play Nedrykning koster AaB dyrt - forventer blodrøde tal

Aus2

play Dømt for at slå sine fire børn ihjel: Løslades efter 20 år

tilpasset-020423 Digi Borgmester aale 3 kandidater Still

Snart kender Aalborg sin nye borgmester: Sådan kommer det til at gå til

050623 Martin Troelsen, veteran calr 8077

play Martin lider af angst og PTSD - nu cykler han 850 kilometer sammen med andre veteraner

Aus1

play Nordjysk forsker var med til at få drabsdømt mor benådet: - Vi er i hvert fald bestået

PH 010623 Flere unge frivillige Hjallerup Marked Still

Mange sager om narkotika på Hjallerup Marked

20230603-171010-L-5727x3992ma

play Nedrykning koster AaB dyrt - forventer blodrøde tal

Aus2

play Dømt for at slå sine fire børn ihjel: Løslades efter 20 år

20230603-163859-L-1449x925ma

play AaB-veteran takker fans: - Vi rejser os igen

Screenshot 2023-06-05 092801

Grundlovsdag bliver endnu en solrig dag

eg

Grundstødt Egholm-færge i drift igen: - Folk tog det i stiv arm

niels jensen

play Niels tæller hver en dåse, inden han panter: - Det er jo reelt tyveri

PH 040623 19 IN Naturparkens Dag Still

play Her er der både plads til ro og ræs

040623 trampolin viaa 8072

play Skadestuen i Aalborg ser mange 'sommerskader' - Dette er den hyppigste

play Analyse: Aalborg Håndbold spillede fremragende

mia-drabet thumbnail uden tekst med bent og charlotte 2

Selvom fjerndrab er sjældne, skete det for Mia

Til forsiden

Til forsiden