LIGE NU:

Nordsøen haler overskud hjem

Nordsøen Oceanarium og Nordsøen Forskerpark er kommet ud af 2012 med tilfredsstillende overskud

Nordsøen Oceanarium endte med et besøgstal på 182.000 gæster, hvilket er på niveau med de seneste år. Sidste års røde tal er vendt til et overskud i 2012 på 0,6 mio. kr.

- Vi er i bestyrelsen tilfredse med årets resultat. Personalet har ydet en stor indsats for at få omkostningerne reduceret, så de har stået mål med vores indtægter. Vi vil selvfølgelig meget gerne have flere gæster til at besøge vores attraktion, og det arbejder vi også målrettet på, udtaler bestyrelsesformand Viggo Bilde.

Et af de nye tiltag er et nyt udendørs vandområde med rørebassin, soppebassin og et havnebassin.

Nordsøen Forskerpark havde i 2012 en nettoomsætning på godt 9 mio. kr., hvilket gav et positivt driftsresultat før afskrivning og finansielle poster på 2,4 mio. kr. Efter afskrivninger på bygninger og anlæg og efter finansielle indtægter blev årets resultat et plus på 1,4 mio. kr.

- Faktisk havde vi oprindeligt for 2012 planlagt med så store investeringer, at vi ikke forventede et overskud. Når resultatet bliver et overskud på 1,4 mio. kr., er vi i bestyrelsen meget tilfredse med resultatet, siger bestyrelsesformand Viggo Bilde.