Foto: Per Frank Paulsen

Norsk smuglerbande er gamle kendinge

Norsk politi kender alle tre hashsmuglere fra Ålbæk for narkosalg og trusler før skudepisoden i Danmark.

Politiet i Norge har tidligere talt med alle tre mænd, som søndag aften blev beskudt af dansk politi, da mændene forsøgte at smugle 250 kilo hash til Norge fra Ålbæk Havn i Nordjylland. Det skriver den norske netavis vg.no.

Den 49-årige, som døde ved skuddramaet, blev i 2011 idømt 60 dages fængsel for dødstrusler, indbrud og trusler mod politiet i forbindelse med sin anholdelse.

En 27-årig mand blev også ramt af politiets skud ved episoden, og han ligger tirsdag på operationsbordet på Aalborg Sygehus. Også han har været i politiets søgelys tidligere.

I april sidste år blev den 27-årige tiltalt for hæleri, narkosalg og brud på færdselsloven. Ifølge vg.no har den 27-årige erkendt at have solgt 25 gram amfetamin i sommeren og efteråret 2010.

Den 27-årige sad varetægtsfængslet i fire uger og blev derefter løsladt. Der er ikke faldet dom i sagen.

Det har tidligere været fremme, at den eneste nordmand, der slap uskadt fra mødet med dansk politi, ikke har pletter på straffeattesten. Men på grund af en navneændring i 2012 viser det sig nu, at den 36-årige også er tidligere straffet.

I 2004 blev den 36-årige dømt til seks måneders fængsel for opbevaring og brug af narkotika samt besiddelse af ulovlige våben.

Det var efter et tip fra norsk politi om en forestående hashsmugleraktion, at politiet valgte at slå til mod de tre norske hashsmuglere.

Også en dansk PET-betjent fra efterretningstjenestens aktionsstyrke blev alvorligt såret under den dramatiske skududveksling, der fandt sted, da de tre gerningsmænd forsøgte at flygte med 250 kilo hash i en båd.

/ritzau/