Norwegian dropper afgang til London

Norwegian lukker deres ruter fra Aalborg og Karup til London fra 1. november. Til gengæld kommer der flere afgange til København.

Norwegian laver om deres ruteplan for at imødegå ønsker fra specielt erhvervskunder.

- Norwegian har haft en stærk vækst i Danmark, og vi har fortsat udviklingsplaner for de danske flyruter.  For at holde vores omkostninger og dermed priser lave, må vi hele tiden sikre, at vi sætter vores fly ind der, hvor efterspørgslen er størst. Derfor kan vi nu blandt andet glæde os over, at vi øger vores frekvens på København-Aalborg, siger Johan Bisgaard Larsen, pressechef, Norwegian.

I hvilket omfang flyvningerne genoptages i sommerprogrammet vil blive afklaret i begyndelsen af 2012.

- Vi har truffet afgørelsen ud fra den nuværende udvikling i kundeunderlaget, og at en eventuel passagerafgift vil ramme ruter, der allerede nu har snævre marginaler på hver eneste kunde. Det altafgørende for alle vores ruter er lønsomhed, siger pressechef Johan Bisgaard Larsen.

I Aalborg Lufthavn beklager direktør Søren Svendsen, at Norwegian lukker ruten til London.
- Jeg har allerede været i kontakt med andre flyselskaber, for vi vil have en rute til London. Selv om det kan blive svært at nå denne vinter, for lige nu sidder luftfartsselskaberne og planlægger deres sommerprogram for 2012, siger Søren Svendsen.
 

Norwegian vender muligvis tilbage med ruten til London i foråret, men hvis Aalborg Lufthavn forinden får en aftale med et andet selskab, så vil man ikke vente på Norwegian. Som dog stadig er en vigtig samarbejdspartner.
Norwegian vil nemlig fjerne de tre ugentlige afgange til London og i stedet indføres ekstra fem ugentlige ture til København. På den måde leverer Norwegian mere trafik til Aalborg Lufthavn fremover.

De passagerer, som har booket billetter med afrejse efter 30. oktober på de ruter, der lukkes i vinter, vil blive kontaktet direkte for refundering af udgifter efter gældende regler.