01:51

Foto: Nordjyllands Trafikselskab

1 af 2

NT får ny direktør

Den nye administrerende direktør hos Nordjyllands Trafikselskab hedder Jens Otto Størup. Han overtager roret efter Christian Roslev, der i  august  tiltrådte som direktør for DSB.

Jens Otto Størup har tidligere været direktør for Nordsøen Oceanarium & Nordsøen Forskerpark, og forlader en stilling som områdedirektør for KMD for sit nye virke i den kollektive trafik.

Jens Otto Størup spillede en væsentlig rolle i forvandlingen af Nordsømuseet til Nordsøen Oceanarium, der medførte et stort skifte i  turistattraktionens image og millioninvesteringer i nye akvarier og oplevelser. Og netop Jens Ottos store erfaring med at lede store nordjyske organisationer har ifølge NT's bestyrelsesformand, Thomas Kastrup-Larsen, også været udslagsgivende for valget af den nye direktør.

- Vi har med ansættelsen af Jens Otto været heldige at få fingrne i en meget rutineret nordjyde, som kender til regionen og de politiske beslutningsprocesser, der præger den. I forlængelse heraf er jeg slet ikke i tvivl om, at Jens Otto er den rigtige mand for den kollektive bustrafik i Nordjylland. NT har de seneste år været et trafikselskab i fremgang, og med Jens Otto ved roret er det min klare opfattelse, at den udvikling ikke stopper her, fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

Som NT's tidligere direktør havde Christian Roslev fem succesfulde år hos NT, hvor det blandt andet lykkedes at få vendt en stagnerende passagerudvikling og en stigende utilfredshed hos passagererne. Den kommende NT-direktør får derved store sko at udfylde, hvilket i mellemtiden mest af alt glæder Jens Otto Størup.

- Det, at der i forvejen er vind i sejlene, betyder blot at fundamentet for udvikling er stærkt. For selvom den kollektive trafik i Nordjylland har været inde i en positiv udvikling, er der stadig rigtig mange spændende udfordringer at tage fat på. Blandt andet er det en central del af NT's forretningsplan, at der fremover sættes større fokus på de miljømæssige gevinster, der er ved at rejse kollektivt. Der er masser af ting at gå i gang med, forklarer Jens Otto Størup.

Som ny NT-direktør får Jens Otto Størup blandet andet det overordnede ansvar for ledelsen af NT's 70 medarbejdere, NT's samarbejde med selskabets cirka 120 private vognmænd, driften af 1.100 busser og specialkørselsvogne, servicen der ydes af 2.200 nordjyske chauffører og ikke mindst 100.000 daglige kunders oplevelse af den kollektive trafik i Nordjylland.