LIGE NU:

NT og GoMore går sammen om at transportere nordjyderne

13 nye "stoppesteder" er oprettet i Frederikshavn, Hjørring og Aalborg kommuner, så GoMore nu kan tage passagerer med for NT.

Det er langt fra nogen hemmelighed: Bor man uden for de større byer i Nordjylland, er busforbindelserne ikke ligefrem overvældende. Faktisk er de i nogle områder ikke-eksisterende.

Men det har NT nu tænkt sig at lave om på - ikke ved at oprette flere busruter og skrue op for antallet af afgange, men ved at indlede et samarbejde med samkørselsordningen GoMore.

Helt konkret får nordjyderne nu 13 nye "stoppesteder" fordelt på tre nordjyske kommuner, hvor passagerer kan hoppe på et GoMore-lift i stedet for bussen. Dermed får nordjyderne altså et alternativ, når de skal fra A til B.

- Inddragelsen af alle trafikaktører i trafikplanlægningen har til formål at øge mobiliteten i Nordjylland. Det er den altoverskyggende vision bag dette nytænkende projekt, der har vakt opsigt både nationalt og internationalt, siger administerende direktør Jens Otto Størup fra NT.

Stoppestederne ligger i Aalborg, Frederikshavn og Hjørring, og hvis pilotprojektet her viser sig at blive en succes, er det planen at udvide antallet af stoppesteder til andre kommuner også.

Man kan finde sig et GoMore-lift via NT's digitale platforme - så hvis busplanen ikke helt passer dagens program, kan man se, om et GoMore-lift skulle være tilgængeligt i stedet. Men priserne kan variere lidt fra bustaksterne. Hos GoMore er det nemlig chaufføren selv, der sætter prisen for et lift. 

Nordjyllands Trafikselskab og samkørselstjenesten GoMore vil  nu samarbejde frem for at bekæmpe hinanden.

Hos GoMore er man begejstret for det nye samarbejde:

- Pilotprojektet er en milepæl – ikke bare i GoMores historie, men i samkørslens historie i Danmark og internationalt, og vi er meget stolte over de mål, vi har nået i samarbejde med NT og de tre nordjyske kommuner. Mobilitet er en klar forudsætning for et effektivt og moderne samfund, og vi mener, at et samarbejde mellem den kollektive trafik og samkørsel bliver en forudsætning i fremtiden. Her vil det nordjyske pilotprojekt virke som en legitimering af netop dette samarbejde, siger stifter og direktør hos GoMore, Matias Møl Dalsgaard.

Senere på året vil GoMores samkørselsmuligheder også blive en integreret del af Rejseplanen for Nordjylland.

Første GoMore/NT-tur bliver kørt i dag, fredag, klokken 14 fra det nyoprettede stoppested i Østervrå. Alle samkørsels-stoppesteder vil blive markeret med skilte, lover NT. 

 
 
Foto: NT

 

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

smoerrebroed_daase.jpg

Vilsund Blue ramt af manglende råvarer og faldende priser

Kim Edberg Andersen

Tidligere DF´er får lov til at træde ud af byrådet

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

Til forsiden

Til forsiden