LIGE NU:

Nu er det nok: Overbelægning på de nordjyske sygehuse skal nedbringes

Mere personale og bedre mulighed for at omfordele ressourcer skal nedbringe overbelægningen på sygehusene i Nordjylland.

Der skal være færre historier om patienter, der ligger på gangene eller er stuvet sammen på stuer med flere senge, end der er plads til. Forligspartierne i Region Nordjylland har i budgettet for 2019 valgt at prioritere at nedbringe overbelægningen på sygehusene.

Det skal ske med mere personale på det akutte og medicinske område, som er særligt presset. Derudover skal det være nemmere at omfordele ressourcer og senge på hospitalerne afhængigt af, hvor presset er størst i de forskellige perioder af året.

- Det er tydeligt, at vi her kan gøre det bedre for at undgå overbelægning på hospitalerne. Med disse prioriteringer forventer vi, at vi kan forbedre belægningsniveauet – både af hensyn til vores patienter og personale, siger regionsrådsformand Ulla Astman fra Socialdemokratiet.

quote Med disse prioriteringer forventer vi, at vi kan forbedre belægningsniveauet – både af hensyn til vores patienter og personale.

Ulla Astman, regionsrådsformand (Socialdemokratiet)

Fremover bliver der desuden skabt en fælles visitation af akutte patienter i regionen. Dermed er der én indgang, når patienter skal indlægges – og på den måde kan regionens samlede sengekapacitet blive udnyttet bedre.

Også selve udskrivningen af patienter skal tilrettelægges bedre, og helt konkret skal udskrivningen koordineres efter hvilket tidspunkt på dagen, der giver bedst mening i forhold til at frigøre sengekapacitet.

Selvom regionen nu sætter flere initiativer i søen for at komme overbelægningen til livs, er det umuligt helt at undgå det, lyder det fra regionsrådsformand Ulla Astman.

- Der vil desværre være perioder med høj belægning, selvom vi gerne vil undgå det. Men med initiativerne i budgetaftalen er det vores forventning, at vi kan nedbringe de situationer, siger regionsrådsformanden.

Der er samlet afsat otte millioner kroner til initiativerne.

Overbelægning har blandt andet betydet, at en stribe hjerteoperationer er blevet aflyst.