LIGE NU:

Nu kan du tjene penge på at låne

Spar Nord og Totalkredit tilbyder nu for første gang et boliglån, der reelt indbringer boligejeren et renteafkast. Renten på F-kort lyder aktuelt på -0,05 procent. Det svarer til et renteafkast på cirka 500 kroner årligt for et boliglån på 1 million kroner.

De negative renter kan nu blive en kontant fordel for de boligejere, der vælger Totalkredits nye Fkort boliglån, skriver Spar Nord i en pressemeddelelse.

Med det nye F-kort boliglån kommer de negative renter boligejeren til gode i form af et renteafkast, der automatisk omsættes til afdrag på gælden uanset, om boligejeren har valgt afdragsfrihed på boliglånet.

Lige nu lyder renten på et F-kort boliglån på -0,05 procent, og det svarer til, at boligejeren ud over at slippe for rentebetalinger får nedskrevet gælden med cirka 500 kroner om året for hver million kroner, der er lånt.

Ifølge chefanalytiker i Spar Nord, Martin Lundholm medfører det nye lån blandt andet, at boligejerne nu skal forholde sig til, at de kan blive beskattet af det renteafkast, de har på boliglånet.

- Det lyder fuldstændig grotesk, men det ændrer ikke på, at hvis du tager et F-kort boliglån i dag, så kan du forvente at blive beskattet af det renteafkast, som du får, når du låner penge til negativ rente. Og det gælder også, selv om renteafkastet automatisk bruges til at nedbringe gælden, siger Martin Lundholm.

- For langt de fleste boligejere vil kroner og øre-effekten af de negative renter være til at overse, men det ændrer ikke ved, at du med et F-kort boliglån principielt skal angive en renteindtægt på din forskudsopgørelse, hvis du gerne vil afregne skatten løbende, siger chefanalytikeren.