Seneste nyt:

Nu kan gravide og ammende blive vaccineret

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu, at gravide og ammende kvinder også får en vaccine mod coronavirus.

Flere lande gør det allerede. Vaccinerer gravide og kvinder, der ammer. Og nu følger Danmark trop. Sundhedsstyrelsen fortæller i en pressemeddelelse, at de nu anbefaler en vaccine mod coronavirus til gravide og kvinder, der ammer.

Det sker, efter Sundhedsstyrelsen over de seneste måneder har været i en løbende dialog med fødselslæger, jordemødre og andre fagfolk inden for området. Styrelsen har også gennemgået data fra andre lande.

- På den baggrund har vi i Sundhedsstyrelsen besluttet at udvide det generelle vaccinationsprogram med de vacciner, vi anbefaler, så det fremover også omfatter kvinder, der er gravide eller ammer, siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm.

34 lande har allerede tilbud om vaccine

Hvis man er gravid, så har man en øget risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis man bliver smittet med coronavirus. Virussen øger også risikoen for at føde for tidligt.

Data fra de lande, der allerede vaccinerer gravide og ammende, viser, at vaccinerne er meget effektive og sikre for både den gravide og for det ufødte barn, samt for den ammende og for det diende barn. I alt har 34 lande allerede et tilbud om vaccine til gravide.

- Med vores anbefaling følger vi en række andre europæiske lande som for eksempel Sverige og Holland. Samtidig kan vi nu med baggrund i faglig viden om vaccinernes effekt og sikkerhed give et trygt tilbud til de mange kvinder, der har været kede af ikke at kunne blive vaccineret. Som fødselslæge ved jeg, hvor vigtigt det er, at de gravide kan føle sig trygge i deres graviditet, siger Søren Brostrøm.

100.000 kvinder kan få vaccine

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vaccinen gives til gravide, når de er i 2. eller 3. trimester. Samtidig anbefales det, at kvinder, der bliver gravide mellem første og andet stik med vaccinen, udskyder deres andet stik, til de er i 2. eller 3. trimester.

Styrelsen antager ikke, at der er en risiko ved at få vaccinen i 1. trimester, men anbefalingen sker ud fra et forsigtighedsprincip, da fosterets organer bliver dannet i 1. trimester. 

I alt drejer det sig om 100.000 kvinder, der nu får muligheden for at blive vaccineret.

Hvis du er gravid eller ammer, så kan du læse mere om vaccination på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

TV2 Nord har tidligere fortalt, at fødselslæger anbefaler vaccination:


Efterlysning 2

Politiet efterlyser to mænd efter groft overfald

sygeplejske

play Formand for Dansk Sygeplejeråd: - En milliard til sundhedsvæsenet er ikke nok

40_percent

play Aalborg Kommune har succes med med fleksjob

112 alarm politi politibil

Trafikuheld ved Hobro spærrer motorvej

Efterlysning 2

Politiet efterlyser to mænd efter groft overfald

sygeplejske

play Formand for Dansk Sygeplejeråd: - En milliard til sundhedsvæsenet er ikke nok

Til forsiden

Til forsiden