06:48

Lynge Jakobsen er både en dygtig direktør og en vellidt nordjyde, og han vil blive savnet i fodboldverdenen. Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

Ny direktør skal finde sin egen stil

Det er et par meget store sko, der skal fyldes til sommer, når Lynge Jakobsen stopper som direktør i AaB.

Torsdag kom meddelelsen, som rystede det meste af fodbolddanmark. AaB's direktør Lynge Jakobsen takker til sommer af, efter 17 år i spidsen for klubben.

Lynge Jakobsen er blevet et i ikon i fodboldverdenen, han er nærmest synonym med AaB, og så bliver han svær at erstatte.

- Han er altfavnende, og det er mit indtryk, at folk rigtig godt kan lide Lynge, for han er en lun fætter, siger fodboldkommentator, Jens Jørgen Brinch, som også har stor ros til Lynge Jakobsens dygtige måde at begå sig på tranfermarkedet.

Når pengene har været små, og der ikke har været plads til de store armbevægelser på transfermarkedet, har AaB formået at få klubbens egne unge talenter til at blomstre op, og netop den evne ser supportklubbens formand gerne, at Lynge Jakobsens efterfølger også besidder.

- Jeg tror, vi skal fortsætte lidt i den samme stil med en sportsdirektør, der er god til at finde rigtig gode spillere til spot priser, og som tør give de unge spillere chancen, siger Ransmus Trenskow, formand for AaB Support.

Men et konkret navn er ikke lige på tungen hos Rasmus Trenskow.

- Lynge har jo haft sin helt egen stil og været elsket for den. Så det er svært at sætte ord på, hvem den nye lige skal være. Jeg tror ikke, man kan udfylde Lynges plads og Lynges sko. Jeg tror, man skal finde sin egen stil og måde at køre tingene på, siger han.

Jens Jørgen Brinch har dog et bud på sin favorit til direktørstillingen.

- Det navn, der først faldt mig ind, var Ole Nielsen, der er direktør i SønderjyskE. Han er jo Aalborgdreng, har spillet i AaB, og har været direktør for AaB Ishockey. Han kender klubben rigtig godt, og lige i øjeblikket er han i stand til på vel nok et af Superliganes mindste budgetter, at gøre SønderjyskE til en relativ succes, siger Jens Jørgen Brinch.

Om det bliver én direktør, der skal favne både det økonomiske og det sportslige, eller om der skal være flere om opgaven, vides endnu ikke.