Ny fælles akutmodtagelse i Thisted

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Region Nordjylland tager 1. juni hul på bygningen af en ny fælles akutmodtagelse til 120 millioner kroner på Sygehus Thy-Mors i Thisted.

Det sker, når regionsrådsformand Ulla Astman (Soc.dem.) tager det første spadestik til det store byggeprojekt, som vil forandre sygehuset både udvendig og indvendig. Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

I den fælles akutmodtagelse skal både akutte og tilskadekomne patienter modtages og udredes. Det betyder, at der i fremtiden kun er én adgang til sygehuset for såvel børn som voksne.

- Bemandingen i fælles akutmodtagelser bliver specialuddannet personale, så patienterne er sikret en høj faglig kompetence og øget kvalitet i behandlingen, siger Ulla Astman, regionsrådsformand.

- Vi kan lave bedre patientforløb, fordi patienterne straks ved ankomsten bliver vurderet med henblik på videre behandling - det vil sige indlæggelse eller udskrivelse. Det betyder en mere effektiv udnyttelse af ressourcer, patienterne behandles hurtigere, indlæggelsestiden bliver kortere og patientsikkerheden forbedres, siger Ulla Astman.

Byggeriet starter i juni 2011. Den nye bygning forventes at stå færdig først i 2013, mens ombygningen forventes afsluttet i slutningen af 2013.

Forsiden lige nu