Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Ny flyrute mellem Aalborg og Stavanger

Forbindelsen mellem Nordjylland og Sydnorge bliver fra midten af april forstærket, når DAT (Danish Air Transport) indleder fast ruteflyvning på strækningen. Det vil især betyde en forbedring for olieindustriens rejsende.

I løbet af vinteren har DAT arbejdet på at få kapaciteten på plads, og CEO i flyselskabet, Jesper Rungholm, fortæller at DAT starter direkte ruteflyvning fra Aalborg til Stavanger fra den 15. april.

- Vi har lang og positiv erfaring med ruteflyvning til og fra Stavanger. Siden 1996 har vi fløjet fra Esbjerg / Billund til den sydnorske storby, der er et vigtigt center for kultur og industri - især offshoreindustri. Og vi har jo allerede faste ruter mellem Stavanger og en række andre norske byer som Skien, Oslo/Rygge og Florø, fortæller Jesper Rungholm og fortsætter:

- Vi har først og fremmest etableret ruten, fordi offshorebranchen har efterspurgt den. Der er behov for en regulær forbindelse mellem Nordjylland og det sydlige Norge. Men vi forventer at også mange andre vil have glæde af, at der nu bliver en direkte forbindelse. Aalborg er en by i udvikling og centrum for regionens erhvervsliv, mens Stavanger er en aktiv storby, der med sin beliggenhed naturligt har udviklet stærke bånd til Danmark inden for både kultur, erhverv og turisme.

I Aalborg Lufthavn bekræfter lufthavnsdirektør Søren Svendsen, at der har været efterspørgsel på en forbindelse mellem de to store byer.

- Vi byder DAT hjertelig velkommen. Det er glædeligt, at der findes flyselskaber i Danmark, som tør tage nye initiativer. Og efter min mening er DAT på rette spor med den nye rute. Det er en klar håndsrækning til udviklingen af erhvervslivet i Aalborg og hele den nordjyske region, og jeg kan kun opfordre til, at virksomhederne bakker op og benytter ruten, lyder det fra lufthavnsdirektøren.

Aalborg-Stavanger

Der flyves i perioden 15. april til 26. oktober
Der er afgange på alle hverdage og om søndagen
Flybilletter kan bookes fra mandag den 11. marts på www.dat.dk