Ny forbindelse om fire år

En ny Limfjordsforbindelse havde indtil i dag lange udsigter. Men nu har ATP meldt sig på banen med tilbud om finansiering.

En ny tredje Limfjordsforbindelse kan være klar om tre til fire år. Sådan lyder det i dag fra underdirektør i ATP, Ulrik Weuder.

- Vi vil gerne finansiere den nye forbindelse i Nordjylland. Det er et projekt, som passer godt ind i vores strategi om afkast til vores kunder, siger Ulrik Weuder.

I Nordjylland glæder Venstres Preben Bang Henriksen over nyheden.

- Det er en enestående mulighed for regionen, og nu skal vi bare se, at komme i gang. Det vil være en gevinst for os at få den forbindelse så hurtigt som muligt, lyder det fra Preben Bang Henriksen.

Men hos socialdemokraten Rasmus Prehn, som sidder i Folketingets transportudvalg, lyder der andre toner.

- Jeg har svært ved at se, hvad der er at juble over. Pensionsselskabet skal jo have en forrentning til sine kunder, og derfor bliver lånet dyrere, end hvis staten selv låner pengene og selv står for byggeriet, siger Rasmus Prehn.

Preben Bang medgiver, at renten nok bliver højere. Men gevinsten ved at få forbindelsen med det samme, vil hurtigt udligne det, siger han.

ATP har finansieret lignende projekter i udlandet, og der skal nu en henvendelse fra transportministeren til, før forhandlinger kan gå i gang.

Forsiden lige nu