Ny forening vil redde Mårup Kirke

Den omdiskuterede opfinder Poul Jakobsen fra Skagen har stiftet en forening der vil købe Mårup kirken og kystsikre den.

- Det er sidste udkald nu, men der er ingen sikkerhedsproblemer her ved Mårup kirke, siger Poul Jakobsen, direktør i Skagen Innovationscenter til TV2/NORD.

I følge Poul Jacobsen er kirken slet ikke i fare. Hvis stranden forsynes med hans omdiskuterede drænrør og 100.000 m3 sand, så skulle den være reddet. De omkring 30 fremmødte til den stiftende generalforsamling i Foreningen Mårup Kirkes bevarelse fik dog hverken lejlighed til at vælge bestyrelse eller formand. Den stiftende generalforsamling blev nemlig afbrudt af Poul Jacobsen cirka halvvejs, med den besked at resten af generalforsamlingen ville finde næste onsdag på hans kontor i Skagen.

- Der er jo en hel masse mennesker her som ikke er medlem. Nu kan man melde sig ind i foreningen, for det er ikke rimeligt at man er med til at vælge bestyrelse hvis ikke man er medlem af foreningen, siger Poul Jakobsen, direktør i Skagen Innovationscenter til TV2/NORD.

Når foreningen er endeligt stiftet vil de kontakte statsministeren og tilbyde at købe kirken for en pris af omkring 10.000 kroner, eller det det koster at skrive nyt skøde på kirken.