LIGE NU:

Ny gigant i dansk fiskeindustri

To af landets førende fiskeindustrier går sammen. Bornholmske Espersen overtager Rahbekfisk, der har fabrikker i Fredericia og Hirtshals.

Fusionsbølgen rammer igen dansk fiskeindustri, idet Danmarks største fiskeindustrivirksomhed, A. Espersen med hovedsæde i Rønne på Bornholm, sammen med investeringsselskabet Greystone Capital overtager Rahbekfisk i Fredericia.

Dermed er der skabt en ny gigant i dansk fiskeindustri. Espersen og Rahbekfisk har tilsammen cirka 1600 medarbejdere og en årsomsætning på to milliarder kroner.

Fusionen vil styrke de markedsmæssige muligheder både i Danmark og internationalt, oplyser selskaberne.

Fusionen betyder ikke fyringer

Koncernchef Klaus Nielsen fra A. Espersen understreger, at de nuværende aktiviteter i både Espersen og Rahbekfisk fortsætter som hidtil med egne ledelser og markedsbrands.

Direktør Morten Rahbek Hansen fra Rahbekfisk oplyser, at opkøbet af virksomheden vil styrke Rahbekfisks markedsposition inden for højtforædlede fødevarer. Rahbekfisks fiskebaserede butterdejsprodukter findes eksempelvis i de fleste frysemontre i europæiske supermarkeder.

Rahbekfisk har produktion i henholdsvis Fredericia og Hirtshals. A. Espersen har ud over aktiviteterne på Bornholm virksomheder i bl.a. Polen og Litauen.

/ritzau/