Ny kontrakt: Falck skal slukke brand i Nordjylland de næste ti år

Nordjyllands Beredskab og Falck har indgået en ny, 10-årig aftale for brandslukning i Nordjylland. Foto: Nordjyllands Beredskab

Nordjyllands Beredskab og Falck indgår ny 10-årig brandkontrakt pr. 1. januar 2018. Aftalen omfatter 550 deltidsbrandmænd og 32 brandstationer placeret i de 11 nordjyske kommuner.

Nordjyllands Beredskab og Falck er blevet enige om en ny 10-årig aftale om brandslukning. Kontrakten med Nordjyllands Beredskab har været i udbud, og det blev Falck, der igen kan påtage sig opgaven med at rykke ud, når det brænder i Nordjylland.

Med kontrakten, som i store træk er en fornyelse af den tidligere, kommer Falck til at stå for 32 af de 36 brandstationer i Nordjylland. De fire sidste, stationerne i Thisted, Frederikshavn, Nibe og Aalborg, drives fortsat af de kommunale beredskaber.

Formand for bestyrelsen og borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt (Socialdemokratiet) er tilfreds med, at aftalen er kommet i hus inden for de økonomiske rammer, som bestyrelsen har sat.

- Jeg ser frem til det fortsatte samarbejde mellem Nordjyllands Beredskab og Falck. Jeg forventer, at vi blandt andet kommer til at nyde godt af synergierne fra den fælles vagtcentral, som Nordjyllands Beredskab deler med Region Nordjylland, Aalborg Kommune og Falck, siger Arne Boelt.

Hos Falck er der også stor glæde over, at et langvarigt nordjysk samarbejde kan fortsætte.

- Vi er stolte over at forsætte samarbejdet med Nordjyllands Beredskab og vil gøre os umage med at sikre at nordjyderne har et stærkt og sammenhængende beredskab af høj kvalitet, siger divisionsdirektør Diana Sørensen.

Falck slukker brand i mere end havldelen af landets kommuner, og rykker årligt ud til omkring 15.000 meldinger om brand. PÅ landplan har Falck tilknyttet cirka 275 fuldtidsansatte og 2500 deltidsansatte brandmænd.

Forsiden lige nu