LIGE NU:

Ny kritik af Havnefronten

Der skal mere lys på Aalborgs havnefront, hvis man skal undgå drukneulykker i fremtiden.  Kritikken lyder nu fra formanden for Natteravnene i Aalborg efter endnu en tragisk drukneulykke kort før jul.

- Vi er bekymrede hver fredag og lørdag aften, når vi går rundt i Aalborgs gader og forsøger at passe på de unge, der er i gaden, fortæller Ulla Henriksen, formand for Natteravnene i Aalborg.

Og bekymringen går på, at der er for lidt lys på Havnefronten, der efterhånden er blevet en naturlig del af bycentrum.

- Hvis man står på Toldbod Plads, så kan man gå direkte ned i vandet uden at opdage, at man er i havnen, før man bliver våd, siger Ulla Henriksen, som nævner, at manglende lys er en af hovedårsagerne til, at det meget nemt kan gå frygteligt galt på Havnefronten for unge, der fester.

- Der er masser af flot lys at se fra Nørresundby-siden, men når man er på Aalborg siden og er på Havnefronten, er det dødensfarligt og ingen lys, mener Ulla Henriksen, som i næste uge mødes med Aalborg Kommune og beredskabet for at se næmere på, hvordan man kan gøre området mere sikkert.

Natteravnene i Aalborg blev til for to år siden, efter en ung mand omkom i en drukneulykke. Ulykken førte til, at der blandt andet kom stiger ned i vandet og mere lys. Men kort før jul skete det igen.  Da mistede den 20-årige Nikolaj Broberg Winther livet, efter han beruset var faldet i vandet efter en julefrokost.

- Hvis vi skal undgå, at flere unge mennesker falder i havnen og drukner, skal forholdene ændres på havnefronten, fastslår Ulla Henriksen.

Natteravnene færdes iøvrigt selv på havnefronten bevæbnet med nogle særligt skarpe lommelygter, så de kan se sig for. Og lygterne bruges flittigt til hver weekend at tjekke om, der ligger nogle i vandet.   

- Jamen, det er skrækkeligt, og nu håber jeg, forholdene meget snart bliver ændret, siger formanden for Natteravnene.