Ny kritik af opholdssted
Der rettes nu ny kritik mod Jammerbugtens Børne- og Familiecenter. En tidligere ansat på opholdsstedet Kernehuset fortæller hvordan underbemanding og unge på flugt var en fast del af hverdagen.
Der rettes nu yderligere kritik mod Jammerbugtens Børne- og Familiecenter. En tidligere ansat på opholdsstedet Kernehuset fortæller, hvordan underbemanding og unge på flugt var en fast del af hverdagen.
I næsten to år var Betina Pedersen afdelingsleder på opholdsstedet Kernehuset i Brovst. Hensigten med stedet var at hjælpe særligt udsatte børn, men det fungerede langt fra optimalt.
- Det var ren mistrivsel hele tiden, men vi havde simpelthen ikke overskud, og vi havde ikke personale til at kunne gå ind og sørge for at lave en ordentlig behandlingsplan for de her børn, siger Betina Pedersen til TV2/Nord.
Betina Pedersen mener, problemerne skyldtes underbemanding. Ifølge hende skulle de have været minimum fire pædagoger på arbejde ad gangen for at kunne hjælpe børnene ordentligt, men de var typisk kun to pædagoger. Det resulterede blandt andet i, at børnene på stedet jævnligt flygtede.
- Det var jo udtryk for frustration, det var udtryk for mistrivsel, og det var udtryk for, at de ikke havde det godt.
Kernehuset er et af de seks opholdsteder, som Jammerbugtens Børne- Og Familiecenter driver i kommunen. De ejes af Jes Jørgen Simmelsgaard. Han kritiseres fra flere sider for at tænke mere på profit end børnenes ve og vel.
- Vi har været nødt til at ansætte nogle ikke uddannede diamanter, som vi så selv internt har uddannet. Og det er evidensbaseret, det ved man ikke i Jammerbugt Kommune, men det er videnskabeligt bevist, at fordi man er pædagog, kan man ikke nødvendigvis rykke børn. Det handler om personlige kompetencer og rummelighed, sagde han i går til TV2/Nord.
Jammerbugt Kommune vil i løbet af ugen vurdere, om de fortsat vil godkende opholdstederne. Ifølge byrådsmedlem Mads Guldhammer, findes der en bedre løsning på problemet. Han vil have flyttet opholdstederne fra det private til det offentlige.
- Jeg mener tiden er rigtig nu, det synes jeg den her sag viser, og jeg er sikker på, at begynder vi at grave lidt mere i det, så kan vi se flere af de her tilfælde. Derfor mener jeg, at tiden er ind til at begynde at arbejde med det kommunalt, siger han til TV2/Nord.