LIGE NU:

Ny leder på KunstVærket

Den nye kunstneriske sammenslutning, KunstVærket, som kommer til at ligge i Nordkraft, har fået en leder. Det bliver den kendte nordjyske kunstner Bruno Kjær, som skal bringe Aalborg Kommunes kulturelle ambitioner ud i livet

I første halvår af 2009 begynder de første foreninger og forretninger at rykke ind i Nordjyllands nye kulturhøjborg Nordkraft. En af dem er KunstVærket.

Det er en nyetableret kunstinstitution med ambitioner om at udgøre et regionalt kraftcenter for formidling, uddannelse og produktion inden for billedkunstområdet i Nordjylland. Institutionen skal skabe større sammenhæng i den kommunale indsats på billedkunstområdet og styrke indsatsen i forhold til talentudvikling, vækstlagspleje og professionel formidling.

- Jeg er utrolig glad for, at jeg fik stillingen. Mine ambitioner for stedet er at lave et markant udstillingssted, der skiller sig ud fra andre gallerier, som vi kender i dag, fortæller Bruno Kjær til TV2/NORD.

Allerede nu tager den nye leder hul på arbejdet som leder og skal blandt andet som det første have styr på stedets organisation. Og netop KunstVærkets placering er noget af det, Bruno Kjær fremhæver ved det nye job.

- Nordkraft er et genialt sted at ligge for os. Vi får store muligheder for at arbejde sammen med andre foreninger på stedet som for eksempel Biffen, siger Bruno Kjær til TV2/NORD

Bruno Kjær er 54 år gammel og autodidakt kunstner. Han har fået adskillige legater og priser for sin kunst. Seneste værk var fremstillingen af en række blå menneskehoveder af flamingo, som blandt andet var at finde i søer omkring Aalborg. Kunstneren har endvidere lavet illustrationer til flere bøger og udgivet anden litteratur med egne billeder. Privat bor Bruno Kjær i Svenstrup.

For Aalborg Kommune var valget af Bruno Kjær åbenlyst:

- Jeg er meget glad for, at der blandt interessenterne i KunstVærket er enighed om udpegningen, og jeg har stor tiltro til, at Bruno Kjær både kan samle det kunstneriske miljø og blive en god drivkraft i udviklingsarbejdet omkring kunstscenen i Aalborg og Nordjylland, siger rådmand Henrik Thomsen (SF).

I samarbejde med Kultur- og Fritidsforvaltningen, interimbestyrelsen og interessenter fra det billedkunstneriske miljø skal lederen sikre, at KunstVærket i fremtiden bliver en væsentlig aktør i det samlede kulturelle landskab i Nordkraft, Aalborg Kommune og Region Nordjylland.

Bruno Kjær har allerede nu masser af ønsker til kommende udstillinger. Det holder han dog for sig selv indtil videre.