LIGE NU:

Ny limfjordsforbindelse: Transportminister på besøg i tunnelens kontrolrum

Ole Birk Olesen (LA) var i dag på rundtur i det jyske, og her fik han blandt andet en status på Limfjordstunnelens aktuelle tilstand.

Politikere og erhvervsfolk har haft svært ved at få armene ned de seneste dage, efter Regeringen og Dansk Folkeparti som en del af sin plan for infrastrukturen i Danmark har afsat 6,6 milliarder til en tredje limfjordsforbindelse.

I dag var transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen så på nordjysk visit for at se på forholdene omkring Limfjordstunnelen, der formentlig kan se frem til aflastning.

- Det er et af de steder i Danmark, hvor det var nødvendigt at bruge nogle milliarder for at få mere kapacitet- her henover en fjord. Og det vil vi rigtig gerne gøre. Vi er glade for at have fundet så stor en sum penge, at vi også her i Aalborg kan skaffe den kapacitet, der er brug for, siger Ole Birk Olesen (LA)

På dagens visit stod ansatte fra Vejdirektoratet klar med en aktuel tilstand for Limfjordstunnelen. Niels Højgaard Pedersen, afdelingsleder hos Vejdirektoratet, kunne blandt andet fortælle ministeren, at der tilbage i 1969 strømmede cirka 21.000 biler igennem tunnelen i døgnet. I dag er tallet på "den forkerte side af 80.000" forklarede Niels Højgaard Pedersen til ministeren. 

 

Glæde hos nordjyske borgmestre

I onsdags aftalte Regeringen og Dansk Folkeparti at afsætte 6,6 milliarder til en tredje limfjordsforbindelse, der skal gå over Egholm. Og det skabte glæde hos flere nordjyske borgmestre.

- Der er ingen tvivl om, at den tredje vestlige limfjordsforbindelse er en forudsætning for fortsat vækst og udvikling i Nordjylland og dermed Jammerbugt Kommune. siger Mogens Gade (V), borgmester i Jammerbugt Kommune. 

Han bakkes op af kollega Thomas Kastrup-Larsen (S):

- Vi har rigtig store udfordringer hver eneste dag med at komme både syd og nord for fjorden, så vi har behov for en tredje limfjordsforbindelse for at få trafikken til at køre ordentligt, lyder det fra Aalborg-borgmesteren.

Sikker forbindelse

Uanset udfaldet af det kommende folketingsvalg, er de to nordjyske borgmestre overbeviste om, at den tredje limfjordsforbindelse bliver en realitet.

- Jeg oplever, at vi har en meget sikker vej frem mod, at vi får en tredje limfjordsforbindelse, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Og samme opfattelse af Mogens Gade fra Jammerbugt Kommune. 

- Jeg kan svagt forestille mig, at Mette Frederiksen kan sige nej til en vestlig limfjordsforbindelse, når hun er opstillet her i Nordjylland og også vil være statsminister i det ganske land.

Ifølge Regeringen og Dansk Folkepartis plan skal der tages første spadestik til en ny Limfjordsforbindelse i 2024.