Foto: TV2/Nord

Ny nordjysk uni-camp

Aalborg Universitet flytter ind i tidligere Nokia hovedkvarter.

Der er onsdag indgået aftale mellem Aalborg Universitet (AAU), Nokia Danmark A/S og PFA om at etablere et integreret lærings-, forsknings- og erhvervsmiljø i Nokias hidtidige danske hovedkvarter på Frederikskaj i København SV.

Nokias hidtidige danske hovedkvarter kommer til at danne ramme om nyt integreret forsknings- og erhvervsmiljø, hvor opstartsvirksomheder, vækstvirksomheder, forskere og studerende skal arbejde tæt sammen.

Målet er at danne et af Danmarks mest nyskabende privat-offentlige samarbejder om anvendt forskning af betydning for innovative danske virksomheder.

Aftalen betyder en styrkelse af det danske innovationsmiljø og vil bidrage til vækst og vil tiltrække flere udenlandske investeringer til hovedstaden.

Som en vigtig og generøs del af aftalen har Nokia valgt at donere Aalborg Universitet højteknologisk udstyr, som har været anvendt i Nokias forsknings- og udviklingsafdeling, ligesom laboratorier og udstyr stilles til rådighed for de indflyttede virksomheder.

- Vi er glade for at kunne samle vores østdanske aktiviteter på Frederikskaj i København og samtidig være med til at skabe en ny model for, hvordan universiteter og virksomheder arbejder sammen. Aftalen ligger i tråd med AAU's målsætning om, at vores forskning skal bidrage til at løse aktuelle problemer i private virksomheder og offentlige institutioner.
- Samtidig glæder det os at give København SV en nyt universitetscampus. Aalborg Universitet har tidligere bevist at kunne tiltrække studerende fra familier uden tradition for en højere uddannelse, bl.a. på grund af AAU's problemorienterede projektarbejde i grupper. Dermed kan vi være med til at løfte uddannelsesniveauet for en helt ny gruppe af unge, siger AAU's rektor Finn Kjærsdam.