LIGE NU:

Ny politiaftale: To nye nærpolitienheder til Nordjylland

Mandag aften er der landet en bred aftale om et nyt politiforlig.

Aftalen indeholder blandt andet 450 nye betjente og 20 nye nærpolitienheder rundt om i landet, og en ny slagkraftig national efterforskningsenhed. Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Partierne er også blevet enige om en politigaranti på områder, hvor der er et særligt hensyn til borgernes tryghedsfølelse. Det drejer sig om indbrud i private hjem, vold, voldtægt og narkotikasalg ved skoler.

Ud af de 20 nye nærpolitistationer placeres de to i Nordjylland, nemlig i Brønderslev Kommune og i Vesthimmerlands Kommune.

Venstre forlod forhandlingsbordet, inden en aftale var i hus. Ifølge retsordfører Inger Støjberg var de uenige i finansieringen af den nye politiaftale. Alligevel er Venstres Preben Bang Henriksen tilfreds med dele af aftalen:

- Jeg er utrolig glad for, at det er lykkedes at få ikke bare én, men to nærpolitistationer til Nordjylland. Hver station bliver bemandet med 5 betjente, og selvom åbningstiden er reduceret, så har det fra Venstres side været et krav, at vi fik flere politibiler i områderne til patruljering dag og nat, specielt torsdag, fredag og lørdag. Det er her kriminaliteten sker. På den måde har vi fået tilført indhold til stationerne på de tidspunkter, hvor utrygheden er størst, siger han.


Aftalens hovedpunkter