LIGE NU:

Ny serie: Drømmenes Café

I 12 programmer på TV2/Nord Salto fortæller 36 unge om deres kunstneriske drømme. Det sker på tre forskellige cafeer i Nordjylland. Premiere onsdag aften 20:30.

12 af de unge håber på en fremtid i musikkens verden, 12 af dem vil skrive bøger og 12 af dem vil male eller tegne. De er alle kommet et stort skridt videre i retning mod at få drømmene opfyldt.

Blandt andet har de medvirkende musikere været gennem en skrap optagelsesprøve til Det jyske Musikkonservatorium i Aalborg og billedkunstnerne er optaget på Aalborg Talentakademi.

I programmerne medvirker hver gang tre, en fra hvert område. Sammen og hver for sig snakker de om drømmene - og viser især seerne at de har noget at ha' drømmene i.

Hver af dem viser/spiller/læser op af dels egne ting, dels en bunden opgave, som de har fået på forhånd. Opgaven består i - ud fra et enkelt ord - at skrive og fremføre et stykke musik, at skrive en tekst (lyrik, prosa, mini-essay, en tale!) og at fremstille et kunstværk.

Snakken med de medvirkende (sammen eller hver for sig) skal også handle om vejen til at få drømmen opfyldt, om omkostninger, om forhindringer, om forbilleder, om drømmens opstået - og om muligheden af at den ikke opfyldes: og hvad så?

Programmerne, der er optaget på "Ulla Terkelsen" i Aalborg, "Cafe K" i Hobro og "Svogers" i Sæby sendes hver onsdag kl. 20.30 fra 11. marts på TV2/Nord Salto.