Foto: Hobro IK

Ny Superliga-model vækker glæde i Hobro

I Hobro er man glade for den nye turneringsstruktur, der blev forhandlet hjem i tolvte time.

Fodbold-Danmark havde indstillet sig på, at landets bedste fodboldrække ikke ville ændre format, efter at klubberne ikke kunne blive enige om en ny struktur.

Siden forhandlingerne brød sammen er der blevet arbejdet i kulissen, og onsdag aften blev forhandlingerne igen konkrete.

- Onsdag aften bliver vi kontaktet, hvor vi får at vide, at der er et nyt forslag på vej. Det får vi så tilsendt fredag aften på skrift med en tidsfrist til midnat, siger bestyrelsesformand, Steen Juelsgaard.

I Hobro er man ikke imponeret over processen, hvor klubberne gentagende gange har måtte forlade forhandlingerne uden et forlig, men den endelige turneringsstruktur er man rigtig godt tilfreds med.

- Vi er glade ved den her model, og det har vi været fra start af. Den tilgodeser både top og bund, og vi får gjort op med den nuværende struktur, hvor man møder hvert hold tre gange, siger Steen Juelsgaard.

Den nye turneringsstruktur er udviklet af det hollandske selskab Hypercube. Superligaen kommer til at bestå af 14 hold, der efter 26 spillerunder bliver lavet om til et slutspil.

Den nye struktur træder først i kraft i sæsonen 2016/2017, men på kort sigt kan det få stor betydning for Hobro allerede i denne sæson. Modsat tidligere skal der kun findes en nedrykker.

- Vi ser stadig os selv som en af de klubber, der skal kæmpe for at undgå nedrykning, og der er det klart, at én nedrykker modsat to giver mindre risiko for nedrykning. Det betyder meget for vores chancer, da vi stadig er en lille klub, siger Steen Juelsgaard.

Umiddelbart tror man i Hobro ikke, at den nye struktur kommer til at ændre en helt masse økonomisk.

- Jeg tror ikke, at det flytter det store økonomisk. Vi kigger ikke så meget på, om vi kan tjene en million mere, men de 15 millioner, der koster ved en nedrykning, siger Steen Juelsgaard.

Den nye turneringsstruktur har fået navnet Venus B.