Ny varmtvandsbassin til rygskadede

Det nye varmtvandsbassin i Skagen Foto: Nicolai Styrishave

Skagen Gigt- og Rygcenter indviede i dag et nyt varmtvandsbassin. Bassinet skal hjælpe patienter med rygsmerter. Dermed ser fremtiden lidt lysere ud for patienter med kroniske ryglidelser.

Torben Olsen døjer med gigt i ryggen. Han var tirsdag den første patient til at bruge det nye bassin.

- Det er dejligt. Stort. Og så er der forskellige dybder deri. Det er sådan set det største plus, siger han til TV2/Nord.

Tidligere på dagen blev en helt ny afdeling af Skagen Gigt- og Rygcenter indviet.

- Det betyder endnu bedre træningsmuligheder og endnu bedre faciliteter for patienterne. Det betyder, at der kan modtages langt flere patienter med ryg- og gigtlidelser her i Skagen, fordi der samtidig også er en udvidelse med fire pladser, siger regionsrådsformand Ulla Astman (Soc.Dem.) 

I den nye afdeling er der udover flere pladser til patienterne altså også det nye varmtvandsbassin. Formålet med bassinet er, at det skal hjælpe især rygskadede patienter i genoptræningen

- De patienter, der er hos os, er kroniske smertepatienter, som har svært ved at bevæge sig på landjorden. Når de kommer i bassinet, kan de nogle bevægelser, som de ikke kan på land, fortæller centerleder Markus Brasholt Sørensen

Ifølge personalet kan en halv times daglig træning i bassinet reducere patienternes smerter betydeligt.

- Med de træninger og de redskaber, jeg får med hjem, så håber jeg da, at jeg kan få nogle af de smertestillende piller smidt på hylden, siger Torben Olsen.

På centeret håber man, at op mod 370 patienter får glæde af bassinet næste år.

Forsiden lige nu