Nybagt far til fire tager orlov fra politik

Søren Wormslev
Politisk analytiker, TV2 Nord
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu bliver Dansk Folkeparti igen - i hvert fald for en periode - repræsenteret i regionsrådet.

Ved valget i 2021 vandt Kristoffer Hjort Storm DF’s ene mandat både i regionsrådet og i byrådet i Aalborg. I juni sidste år meldte han sig imidlertid ud af partiet og har siden været løsgænger, hvilket betød, at DF ikke mere var repræsenteret de to steder.

Kristoffer Hjort Storm, der for nylig er blevet far for fjerde gang, har netop søgt om en længere orlov fra regionsrådet. Det betyder, at tidligere regionsrådsmedlem Ib Madsen - som har opretholdt sit medlemskab af Dansk Folkeparti - genindtræder.

- Jeg er virkelig glad for, at Dansk Folkeparti igen er repræsenteret i det nordjyske regionsråd. Og jeg glæder mig til at arbejde for DF’s politik i regionsrådet, siger Ib Madsen til TV2 Nord.

Ja til to poster

Ib Madsen var ved valget i 2021 DF’s spidskandidat. DF sikrede sig det mandat, der var afgørende for, at Mads Duedahl (V) kunne fravriste socialdemokraterne posten som regionsrådsformand. På valgnatten tog DF’s forhandlere sig godt betalt i form af en række centrale poster, som matchede Ib Madsens ønsker.

Dagen efter viste det sig imidlertid, at Kristoffer Hjort Storms personlige stemmetal ved regionsrådsvalget var højere end spidskandidatens, og at det derfor var ham, der skulle træde ind.

Han var i mellemtiden tillige blevet rådmand i Aalborg, hvilket er et fuldtidsjob. Partifæller prøvede derfor at overtale Kristoffer Hjort Storm til at overlade regionsråds-mandatet til Ib Madsen, men Hjort Storm valgte i respekt for vælgernes tale at sige ja til begge poster.

Han forhandlede siden de mest tidskrævende af de poster, hans parti havde sikret sig på valgnatten, væk til andre i den borgerlige gruppe. Det gjaldt blandt andet posten i regionsrådets centrale forretningsudvalg. Til gengæld blev Hjort Storm blandt andet formand for Nordjyske Jernbaner.

Nu overtages disse poster for en længere periode, formentlig foreløbig frem mod slutningen af i år, af Ib Madsen.

Søren Wormslev er politisk analytiker på TV2 Nord.
Søren Wormslev er politisk analytiker på TV2 Nord.
Foto: Mick Knive Anderson

Stedfortræder bliver ikke rådmand

I byrådet i Aalborg er det frem til udgangen af april, hvor Hjort Storms barselsorlov løber, stedfortræderen på DF-listen, tidligere byrådsmedlem Ole Risager, der er trådt ind i byrådet. Han har imidlertid også forladt DF, så her betyder Hjort Storms orlov ikke noget comeback til Dansk Folkeparti.

Ole Risager overtager imidlertid ikke Hjort Storms job som rådmand for senior og omsorg.

Da den blå blok i Aalborg konstituerede sig efter kommunalvalget og blandt andet sikrede Hjort Storm en rådmandspost, blev det nemlig aftalt, at skulle han i perioden søge orlov, ville rådmandsposten under orloven ikke tilfalde hans substitut i byrådet, men derimod et af Venstres byrådsmedlemmer!

I efteråret havde Kristoffer Hjort Storm første gang orlov, og dengang vikarierede Daniel Borup som rådmand. I den nuværende barselsorlov, der altså løber frem til 1. maj, er det en anden Venstre-politiker, Maja Torp, der kan kalde sig fungerende rådmand.

- Vi skeler sådan lidt til, hvem af os der bedst har tid til at blive konstitueret på det pågældende tidspunkt. I efteråret var det mig, og denne gang var det Maja Torp. Hun havde ikke tid i efteråret, fordi hun var i valgkamp op mod folketingsvalget, siger Venstres gruppeformand i byrådet, Daniel Borup. 

Forsiden lige nu

Indbrud indbrudstyv

En del af en større gruppe: To litauiske mænd anholdt i nordjysk sommerhus

Frederikshavn Havn

Hele banden: Kommunalbestyrelsen politianmeldt for læk

mink partner

Ny aftale: Minkavlere fjernes fra kommissioner

090424 Kvinder i Lønstrup

play I denne by er kvinderne klart i overtal - er det mændene, der tiltrækker dem?

def_thumb,50_percent

play Gråt vejr indleder weekenden

Indbrud indbrudstyv

En del af en større gruppe: To litauiske mænd anholdt i nordjysk sommerhus

Frederikshavn Havn

Hele banden: Kommunalbestyrelsen politianmeldt for læk

mink partner

Ny aftale: Minkavlere fjernes fra kommissioner

090424 Kvinder i Lønstrup

play I denne by er kvinderne klart i overtal - er det mændene, der tiltrækker dem?

Til forsiden

Til forsiden