Nye 3,5 pct. boliglån på vej

Foto: Spar Nord

"De nye 3,5 procents boliglån er en gave til boligejerne, som rigtig mange bør overveje". Sådan lyder opfordringen fra direktør i Spar Nord Kapitalforvaltning Carsten Bay efter Nykredit og Totalkredit tirsdag besluttede at åbne nye obligationsserier på 3,5 procent.

De rekordlave renter og Danmarks internationale bankboks-status giver nu danske boligejere en sjælden mulighed for at få 30-årige fastrentelån til kun 3,5 procent i rente. Nykredit og Totalkredit besluttede tirsdag at åbne nye obligationsserier på 3,5 procent, og den mulighed skal boligejerne ifølge Spar Nord overveje. 

- Det her er en gave til alle de boligejere, der gerne vil låse deres renteudgifter fast på et helt exceptionelt lavt niveau, siger direktør i Spar Nord Kapitalforvaltning Carsten Bay. 

- Og uanset om man i dag sidder med et variabelt forrentet lån eller et fastforrentet lån på fem procent, så er det nye lån værd at overveje, uddyber han. 

Ifølge Spar Nords beregninger kan boligejere med 1-årige variabelt forrentede lån med afdrag konvertere til det nye 3,5 procents lån med afdrag for en merpris på cirka 700 kroner om måneden efter skat per million. Det er merprisen for at udskifte den variable rente med en fast, 30-årig rente. 

- Det er efter min mening en lav pris at betale for den budgetsikkerhed, der følger med et fastforrentet lån, uddyber Carsten Bay. 

- Vælger man et fastforrentet lån, får man sandsynligvis også mulighed for at konvertere på et senere tidspunkt og derved høvle noget af restgælden. Den mulighed har man ikke med et variabelt forrentet lån, fortsætter han.

De boligejere, der i dag har et 5 procents obligationslån med afdrag, kan spare omkring 350 kroner om måneden efter skat per million ved at skifte til det nye 3,5 procents lån med afdrag.

Spar Nord forventer, at det nye 3,5 procents obligationslån åbner i kursniveauet 96-97. Der er tale om et lån med afdrag, idet det afdragsfrie 3,5 procents obligationslån endnu er for langt nede i kurs til at være attraktivt.

Forsiden lige nu