Foto: Michael Schmidt Thomsen

Nye fotovogne ramt af kaos fra starten

TV2Nord kan i dag afsløre, at politiets nye og berygtede fotovogne allerede fra den spæde start var ubrugelige på grund af tekniske problemer.

Som TV2Nord har fortalt de seneste dage har politiets nye fotovogne store tekniske problemer. De kan således hverken afsløre fartsyndere blandt motorcyklister, og heller ikke biler på motorvejene kan de fange.

TV2Nord kan nu afsløre, at de berygtede biler allerede fra den spæde start var ubrugelige pga. tekniske problemer.

Farcen begynder 10. februar 2012, hvor Rigspolitiet udbyder en kontrakt på levering af ATK-udstyr - altså automatisk trafikkontrol til de nye fotovogne. Men allerede to måneder senere blev udbuddet annulleret, fordi Rigspolitiet vurderede, at de fleste af de 7 bud ikke kunne leve op til kravene.

14. maj 2012 prøver Rigspolitiet igen. Da fristen udløber d. 26. juni, havde seks firmaer budt ind på opgaven. Der blev indledt en forhandling og den 25. september meddelte Rigspolitiet, at det svenske firma Unitraffic AB blev tildelt kontrakten på levering af udstyr til ATK-bilerne.

Godt et år senere sidst i juli måned 2013 ophævede Rigspolitiet imidlertid kontrakten med Unitraffic, fordi deres system ikke virkede. Dermed var et helt års arbejde med ATK-bilerne spildt og Rigspolitiet slået tilbage til start.

21. Februar 2014 prøvede Rigspolitiet endnu en gang, og nu kom der blot 4 tilbud i kassen. 7. Juli 2014 blev der skrevet kontrakt med SWARCO Danmark A/S. Det er SWARCO Danmark, der har leveret det udstyr, som politiets ATK-biler udfører fartkontroller med lige nu.

Fartkontroller der altså ikke kan afsløre motorcyklister eller biler på motorvejene.