Foto: Line Bloch Klostergaard, Aalborg Universitetshospital

Nye overlæger skal trække læger til Hobro og Farsø

Aalborg Universitetshospital har ansat ledende overlæger til afdelingerne i Hobro og Farsø. De nye overlæger skal tiltrække flere læger.

Aalborg Universitetshospital har ansat Gunnar Lauge Nielsen og Jette Bertelsen som ledende overlæger på henholdsvis Farsø Sygehus og Hobro Sygehus.

Ansættelserne er det første skridt i Region Nordjyllands plan om at skabe faglige miljøer på de små sygehuse, der kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Et problem Region Nordjylland for alvor så i øjnene i foråret, da man nedlagde Sygehus Himmerland og lagde de to afdelinger ind under Aalborg Universitetshospital.

- Jeg er rigtig glad for, at vi har fået nogle særdeles kompetente kræfter på plads i Hobro og Farsø. Det er godt både for borgerne i Himmerland og for vores ledelsesstruktur internt på hospitalet, siger lægefaglig direktør ved Region Nordjylland Morten Noreng.

Begge overlæger er fundet i egne rækker. Jette Bertelsen startede på Hobro Sygehus 1. maj - samme dag som Sygehus Himmerland og Aalborg Universitetshospital blev lagt sammen. Hun kom fra en stilling som specialeansvarlig overlæge i kardiologi ved Regionshospitalet i Randers.

Gunnar Lauge Nielsen har i en årrække tegnet det medicinske speciale i Farsø.

- Det er en stor styrkelse af den lokale profil i Himmerland, men det er også en styrkelse af hele det medicinske speciale, hvor vi nu får god mulighed for at opdyrke den interne medicin. Det glæder mig meget, at vi nu har fået ansat to dygtige personer, der kan stå i spidsen for udviklingen af specialet i Hobro og Farsø,siger klinikchef Lene Birket-Smith fra Klinik Medicin.