Nye parker til Nordjylland: Her får du lynladning og snacks

Både i Aars og Brønderslev er der to store ladeparker på vej.

Der er fuld fart på den grønne omstilling.

Er du med på beatet og allerede har erhvervet dig en elbil, er der mere godt nyt på vej. 

Der er nemlig to nye, store ladeparker under opførelse i det nordjyske.

Pusterum på farten

Det er Norlys, som netop har indviet sin første ladepark i Odense. Her er der ti stik med 300 kw-lynladere, hvor 20 elbilister kan lynlade samtidig.

14 andre identiske ladeparker kommer op rundt om i landet - blandt andet i både Aars og Brønderslev.

Ifølge Norlys er ambitionen at skabe et pusterum på farten, hvor bilister kan købe drikkevarer, mad og snacks eller strække ben i et grønt område, mens lynladerne gør bilisterne klar til det næste kørestræk.

- Vores lynladere er hurtige, men det tager bare lidt længere tid at lade end at tanke en traditionel brændstofbil. Vi indretter derfor vores ladestationer sådan, at du ikke skal sidde og trille tommelfingre eller jonglere med børn, der keder sig på bagsædet, siger Ellen Trolle, der er direktør i Norlys’ ladestanderforretning og tilføjer:

- Vi håber med vores koncept at sætte en helt ny standard for, hvordan man skaber 'ladeglæde' og derved motiverer endnu flere danskere til at tage springet til elbil.

Ingen tidshorisont

Derfor har Nordlys også indgået et samarbejde med Experimentarium, som udvikler en række aktiviteter tæt ved ladestanderen.

- Vi håber selvfølgelig, at når børnene i fremtiden spotter det røde Norlys-logo fra bagsædet, så vil de tigge deres forældre om at tage ladepausen hos os, fordi vi gør det sjovt og inspirerende at holde pause. Vi håber, at vi kan sætte tanker i gang hos store som små og give inspiration til gode dialoger i bilen på vejen videre, siger Ellen Trolle.

Indtil videre er der ikke meldt en endelig dato ud for, hvornår de to ladeparker star klar i Nordjylland. 


Seneste nyt

fra Nordjylland