I tasken her er der, hvad der cirka svarer til to liter håndsprit. Foto: Christell Maria Iversen

Nye regler i Aalborg Lufthavn efter coronavirus: Tag op til to liter håndsprit med

Sundhedsstyrelsen anbefaler god håndhygiejne for at forebygge coronavirus. Derfor lader Aalborg Lufthavn nu passagerer have op til to liter håndsprit med i håndbaggagen.

I Aalborg Lufthavn har man vedtaget en ændring i sikkerhedskontrollen som konsekvens af coronavirus. Fra tirsdag er der blevet givet grønt lys til, at flypassagerer kan medbringe mere end de typiske 100 ml væske med i håndbaggagen, når det altså handler om håndsprit.

Vi vil ikke tage håndsprit fra folk, bare fordi det er lidt mere end hvad EU-normerne tillader.

Søren Bjerg, sikkerhedschef, Aalborg Lufthavn. 

- Det er en lille ændring, vi har lavet, fordi vi er i en situation, hvor Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man spritter sine hænder af, og flere af vores rejsende har det med. Mange har beholdere med 150 og 200 ml - og dem skal vi også acceptere, har vi besluttet. Vi vil ikke tage håndsprit fra folk, bare fordi det er lidt mere, end hvad EU-normerne tillader, forklarer sikkerhedschef ved Aalborg Lufthavn, Søren Bjerg.

Derfor er det nu tilladt at have op til to liter håndsprit med i sin håndbaggage, når man flyver fra Aalborg Lufthavn. Det tiltag er blevet godkendt af myndighederne.

- Det kan lade sig gøre, fordi vi screener håndsprit over 100 ml seperat. Det køres gennem vores x-ray, hvor vi ser det igennem for flydende sprængstof. Og det er fordi, det er det seneste udstyr, vi har i Aalborg, at det kan lade sig gøre, siger sikkerhedschefen.

Netop derfor kan det være, at der vil opstå mere kø i security i Aalborg Lufthavn, mens coronavirussen raser.

Hvis man flyver direkte fra Aalborg Lufthavn, kan man altså være sikker på, at få håndspritten med sig.