LIGE NU:

Nye restriktioner: Alle storcentre er lukkede fra i dag

Statsminister, Mette Frederiksen (S), har onsdag aften annonceret nye restriktioner. Det betyder at butikker lukker og skoleelever sendes hjem.

Storcentre lukker fra torsdag. Sådan lød det fra statsminister, Mette Frederiksen (S), på et pressemøde i Statsministeriet onsdag aften. Nedlukningen fra torsdag omfatter også stormagasiner som Salling og Magasin. Dog kan Salling Super fortsat holde åbent.

Derudover skal alle liberale erhverv lukke fra den 21. december, mens alle butikker, med undtagelse af supermarkeder og apoteker, lukker fra den 25. december og frem til den 3. januar.

Derudover bliver de skoleelever, der endnu ikke er sendt hjem, sendt hjem fra den 21. december og ligeledes frem til og med den 3. januar.

Restriktionerne kommer efter, at smitten med coronavirus det seneste stykke tid har været stigende.

Flere indlagte og smittede i Nordjylland

Nordjylland er i øjeblikket mildere ramt end det meste af resten af landet. 

Onsdag er 14 indlagte i Region Nordjylland smittet med covid-19, hvoraf to er på intensiv. 

Samlet er der de eneste syv dag bekræftet 1.052 nye tilfælde med covid-19 i Nordjylland. 

Det er især Aalborg Kommune, der trækker det tal op.

Her er der bekræftet 635 nye tilfælde de seneste syv dage, hvilket svarer til godt 67 % af de samlede smittetilfælde i Region Nordjylland. 

Også Morsø Kommune oplever høje smittetal. 45 de seneste syv dage, hvilket svarer til en incidens på 222,6 smittede per 100.000 indbyggere. I Aalborg Kommune er incidensen på 293,2.

Vesthimmerland Kommune har 20 tilfælde de seneste syv dage og en incidens på 54,6, hvilket er den tredje laveste i landet.