LIGE NU:

Nye tiltag: Undgå offentlig transport i myldretiden

På grund af stigningen i antallet af smittede med Corona-virus, har regeringen nu indført nye tiltag i forsøget på at bremse og forsinke smitten.

Er du bruger af den kollektive trafik, skal du til at ændre dine rejsevaner. Specielt rejser i myldretiden bliver nu frarådet.

Samtidig skal trafikudbydere sørge for, at passagerne ikke står for tæt. Det kan betyde, at der på nogle strækninger skal indsættes flere busser eller tog. Det fortæller statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde tirsdag formiddag i Statsministeriet.

Nordjyllands Trafikselskab holder møde med de øvrige trafikselskaber klokken 12 tirsdag, og melder efterfølgende ud, hvordan de nye retningslinjer vil påvirke den kollektive trafik i Nordjylland. Det fortæller Mette Henriksen, chef for kunder og salg i NT, til TV2 Nord.

- For rigtig mange mennesker er den kollektive trafik en del af hverdagen, hvor man kan komme ud for at stå eller sidde tæt på andre mennesker, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse.

- I den aktuelle situation med coronavirusset opfordrer vi derfor de rejsende til at være hensynsfulde over for hinanden og særligt over for de ældre medrejsende.

Nordjyske Jernbaner kan ikke stille dobbelt kapacitet til rådighed

Det kan blive svært for Nordjyske Jernbaner at stille ekstra toge til rådighed. Det fortæller direktør, Peter Hvilshøj. 

- Vi kan jo ikke bare sætte ubegrnæset antal toge ind. Det ville være en dårlig forretning, hvis vi havde ekstra toge - som ellers bare skulle stå tomme. Men der er selvfølgelig altid nogle ekstra toge, vi kan trække på, som bruges, når der er reperationer.

- Men vi kan ikke stille dobbelt kapacitet til rådighed, så ville vi jo have gjort det. Det er mellem Brønderslev og Aalborg, der er pres på. Det er der myldretiden koncentreres, uddyber direktøren. 

Derfor siger han: 

- Man skal forsøge, at undgå at tage toget.