Nye uddannelser i Nordjylland
Nordjyllands Erhvervsakademi to nye uddannelser til august. Det drejer sig om henholdsvis professionsbachelor og diplom i sportsmanagement. Formålet er at uddanne til sports-, event- og fritidssektoren.
De nye uddannelser
Overbygningsuddannelse som professionsbachelor i sportsmanagement - Nordjyllands Erhvervsakademi
- Formålet er at uddanne professionsbachelorer til sports-, event- og fritidssektoren, som tilegner sig viden om og forståelse for fagområdets praksis, teori og metode. Uddannelsen varer halvandet år (90 ECTS-point).
Diplom i sportsmanagement - Nordjyllands Erhvervsakademi
- Samme formål som overbygningsuddannelsen (60 ECTS-point).
Drømmer du om at udvikle hjemmesider og medieplatforme eller om at arbejde i en international virksomhed med handel og markedsføring for øje? Eller drømmer du om et liv inden for modebranchen eller en karriere som sportsarrangør? Så bør du kigge opmærksomt på ansøgningsblanketten, når den store søgerunde til de videregående uddannelser går i gang. Fra august kan du læse 11 nye uddannelser inden for blandt andet webudvikling, international handel og design og business.
Undervisningsminister Bertel Haarder (V) har netop godkendt de nye uddannelser, fordi ændrede markedsvilkår og nye brancher skaber et behov for en opdatering af uddannelsesudbuddet.
- De nye uddannelser er vigtige for brancher i konstant udvikling. Uddannelsen i webudvikling er uhyre vigtig i et samfund, som i højere grad arbejder digitalt. Det er ligeledes vigtigt, at vi får uddannet nogle folk i international handel og markedsføring, så vi kan blive endnu bedre til at forstå handel og samarbejde på tværs af landegrænserne, siger Bertel Haarder.
Teknologi-, it- og mediebranchen er blandt de sektorer, der har efterspurgt mere tidssvarende uddannelser, da den nuværende samling af uddannelser ikke har svaret til arbejdsmarkedets behov.
I Dansk Industri (DI) vækker de 11 nye uddannelser begejstring, men organisationen påpeger, at nye uddannelser ikke ubetinget er den direkte vej til uddannelseshimlen.
- De her uddannelser er der behov for, og særligt "eksport og teknologi"-uddannelsen har været efterspurgt af virksomhederne. Men på sigt er vi bekymrede for, at der bliver udviklet for mange nye uddannelser, siger Sarah Gade Hansen, konsulent i DI.
Undervisningsministeriet godkendte også 10 nye uddannelser i december, og yderligere tre til fire uddannelser ventes godkendt til studiestart i august. I DI går bekymringen på, om arbejdsmarkedet reelt har behov for de uddannede fra de nye uddannelser.
- Vi er bekymrede for den tendens, der er lige nu, hvor der kommer mange nye uddannelser, så det er godt, at de skal igennem en godkendelsesproces. Det er ekstremt vigtigt, at de nye uddannelser afspejler det behov, der er på arbejdsmarkedet, og ikke bare behovet for at udvikle en ny uddannelse, siger Sarah Gade Hansen.
Ud over de 11 nye uddannelser med studiestart til sommer, vil det blive muligt at læse fire eksisterende videregående uddannelser flere steder i Danmark end tidligere.
/Ritzau