Ungebyrådet skal afholde møder med det voksne byråd, og inspirere byrådspolitikerne med input fra unge øjne. Foto: Ib William Christensen

Nyt byråd i Aalborg (Opd. kl 19.00)

Aalborg Kommune har i dag fået et helt nyt byråd bestående af unge mellem 13-20 år.

Der er ikke tale om en erstatning af de nuværende byrådspolitikere, men derimod en oprettelse af et nyt byråd for unge. Medlemmerne til det nye ungebyråd blev valgt på en ungekongres i Nørresundby i dag, hvor de 330 unge fremmødte valgte 13 medlemmer og 1 suppleant til det nye ungebyråd.

Ungebyrådet skal fremover afholde møder med det voksne byråd, og inspirere byrådspolitikerne med input fra unge øjne. Ungebyrådet kan derved få indflydelse på det nuværende politiske arbejde i Aalborg kommune.

- Jeg håber rigtig meget på at blive valgt ind, sagde 14-årige Sara Diana Fayed tidligere i dag.

Og hun blev valgt ind, viste resultatet i eftermiddags. Til dagligt går Sara Diana Fayed på Tornhøjskolen i Aalborg Øst, så hun glæder sig til at få sat mere fokus på netop Aalborg Øst.

I alt var 14 kandidater opstillet til de 13 pladser, som det nye ungebyråd skal bestå af.

Borgmester i Aalborg, Henning G. Jensen (Soc.dem.), ser frem til det nye samarbejde med det unge byråd.

- Selvfølgelig vil vi lytte til dem, hvis de kommer med nogle fornuftige input, som også er prioriterede. Politik handler jo ikke kun om det, man gerne vil, men også om, hvordan det kan prioriteres, sagde Henning G. Jensen, der åbnede ungekongressen onsdag morgen.

Ungekongressen var arrangeret af Aalborg Kommune og UngAalborg. Det nye ungebyråds første møde med deres mere erfarne kollegaer bliver i byrådssalen d. 26. marts 2012.