Nyt forlig møder skepsis blandt reddere

Efter onsdagens nej til forliget i Falckkonflikten, kom parterne fredag med et nyt forlig. I Nordjylland er redderne dog stadig skeptiske.

<b>Forbedringer men ingen højere løn</b>
Det nye forlig giver blandt andet forbedringer i arbejdsmiljøet og bedre betaling for overarbejde. Den højere løn, der hele tiden har været et krav fra redderne, bliver der dog ikke noget af i denne omgang. Det gør forliget svært at spise for de nordjyske reddere.

- Vi har fået nogle forbedringer på kilometer og overarbejde, men der mangler noget på grundlønnen. Der er ingen gulerod at hente der, siger falckredder Palle Volsmann

<b>Urafstemning mandag</b>
Forliget skal til urafstemning blandt falckredderne på mandag. Hvis redderne endnu en gang stemmer nej, kan konflikten fortsætte flere uger endnu, mens et ja sandsynligvis betyder, at redderne genoptager arbejdet fra på lørdag.

<b>Ja eller nej?</b>
Udfaldet bliver svært at spå om. Sidst redderne skulle stemme om et forlig lignede det på forhånd et ja, men to ud af tre nordjyske reddere valgte at sætte kryds ud for nej. Selv peger redderne på, at det klare nordjyske nej skyldtes Falck's brug af underleverandører.

- Det jeg hører at kollegerne siger, det er at hvis Falck sig i ro den her gang, så tror jeg også godt man kan regne med at folk stemmer ja, fortæller tillidsmand Per Green.

Resultatet fra hele landet foreligger fredag.