Nyt håb for slagteri i Vrå

Ejerne af det lukkede svineslagteri, Danish Meat Company i Vrå, har ikke opgivet håbet om at der igen engang i fremtiden kan slagtes grise på slagteriet. Onsdag havde de indkaldt svineproducenterne til møde om slagteriet.

<b>Redningsmodel: Andelsslagteri</b>
I følge TV2/NORDS oplysninger blev svineproducenterne på mødet, præsenteret for en redningsmodel der omdanner svineslagteriet til et andelsslagteri. Ingen fra slagteriet havde dog lyst til at af- eller bekræfte TV2/NORDS oplysninger.

Slagteriets advokat Anker Laden-Andersen, arbejder også videre med at finde en løsning for slagteriet.

- Status lige nu er den, at vi forsat undersøger mulighederne for at slagteriet kan videreføres indenfor en kort tidshorisont eller indenfor et til to år, siger advokat Anker Laden-Andersen til TV2/NORD.

<b>Slagteriet i mølpose</b>
En af løsningsmodellerne går ud på at putte slagteriet i en mølpose, indtil finanskrisen er drevet over. Eneste problem med den model er, at det koster mellem 3 og 4 millioner kroner om året alene i husleje, mens man venter. Advokaten vurderer dog at chancerne for at redde slagteriet er små.

- Det der kan spænde ben for modellen er den finansielle situation til den tid er lige så vanskelig som den er i dag, og at afsætningsmulighederne stadig er lige så vanskelige som de har været i slagteriets første to leveår. Så man kan ikke tegne et optimistisk billede af situationen, men vi har valgt at give tingene en chance og arbejde seriøst med det, siger slagteriets advokat Anker Laden-Andersen til TV2/NORD.