Foto: Katrine Fuglsang

Nyt ordførerskab: Marie Bjerre har fået tungere ansvar i ny konstituering

Det nyvalgte medlem af Venstres folketingsgruppe kan nu skrive erhvervsskatteordfører på visitkortet.

Marie Bjerre er i gang med sin første periode i Folketinget. Som nyvalgt MF´er for Venstre blev hun i den første konstituering udpeget som SU-ordfører og verdensmåls- og bæredygtighedsordfører.

Men efter skiftet på formands- og næstformandsposten er der sket en rokade i folketingsgruppen, og derfor er hun i dag blevet valgt som ny erhvervsskatteordfører i stedet for Martin Geertsen, der i stedet skal være sundhedsordfører.

- Det er en god forfremmelse, og jeg får lov til at få noget parlamentarisk arbejde ind under huden. Og så slog jeg meget på i valgkampen, at jeg ville kæmpe for nordjyske virksomheder, og det får jeg virkelig muligheden for med det her ordførerskab.

Lige nu er vigtige emner i fokus på Christiansborg. Emner som arveafgift og udbytteskatskandalen. Og de emner får nu også ekstra opmærksomhed fra Marie Bjerre, der som advokat med erfaring med sager fra erhvervslivet, har noget at trække på i det nye ordførerskab

- Det er meget teknisk, så der kommer selvfølgelig meget læsestof for mig. Og så er der noget forhandlingsteknik, jeg skal lære, siger hun til TV2 Nord.

Marie Bjerre fortsætter også som verdensmåls- og bæredygtighedsordfører.