LIGE NU:

Nyvalgt DF'er søger orlov

Ib Poulsen, der i juni blev valgt ind i Folketinget for Dansk Folkeparti, søger orlov fra sin post som viceborgmester i Thisted Kommune.

Viceborgmester i Thisted Kommune Ib Poulsen blev valgt ind i Folketinget for Dansk Folkeparti i juni. Nu søger han orlov i to måneder fra sin post som viceborgmester, fordi han vil dedikere sin tid til at komme ordentlig i gang med sine næste fire år i Folketinget.

- Det er en travl tid at starte op i Folketinget. Allerede for 1,5 år siden snakkede jeg om, at jeg ville søge orlov, såfremt jeg blev valgt ind i Folketinget. Af hensyn til at få en god start, så har jeg nu taget beslutningen om, at jeg søger orlov fra min post som viceborgmester fra sidst i august til først i november, fortæller Ib Poulsen.

Posten som viceborgmester i Thisted Kommune bliver i orlovsperioden besat af Flemming Worm Nielsen, fortæller Ib Poulsen til TV2 Nord.

- Beslutningen er drøftet med min gruppeformand, og han har bakket op om det. Efter de godt to måneders orlov, kommer jeg helt sikkert tilbage til min post som viceborgmester i Thisted, siger Ib Poulsen.

Men partiets gruppeformand i Thisted Kaj Kirk ønsker - ifølge TVMidtVest - slet ikke Ib Poulsen tilbage i byrådet:

- Jeg synes, han skulle søge orlov i 29 måneder, siger han, og sigter dermed til den tid, der er tilbage af den nuværende byrådsperiode, siger han til TVMidtVest.

Samarbejdet mellem Ib Poulsen og resten af Dansk Folkepartis byrådsgruppe har været anstrengt siden kommunalvalget i 2013, og i marts i år blev han presset til at opgive sin post som gruppeformand.

På torsdag mødes det borgerlige flertal bag konstitueringen for at drøfte, hvad der skal ske med Ib Poulsens poster, mens hans er på orlov. Det drejer sig om viceborgmesterposten samt posten som medlem af Thisted Kommunes økonomiudvalg.

def_thumb,50_percent

play Jeanette håber på hjælp fra ny senfølgeklinik: - Bare jeg ikke skal have det sådan her resten af livet

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

frost vinter sne kulde koldt

Søndag bliver sidste vinterdag i denne omgang

PH 150121 Mangler mælk til for tidligt-fødte Still

play Hospital mangler mælk til for tidligt fødte: - Det gør en verden til forskel

def_thumb,50_percent

play Jeanette håber på hjælp fra ny senfølgeklinik: - Bare jeg ikke skal have det sådan her resten af livet

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

Til forsiden

Til forsiden