Foto: Lars Christoffersen

Foto: Lars Christoffersen

Foto: Lars Christoffersen

1 af 3

Ø-brandkorps kom til undsætning

Beboerne på øen Egholm har flere gange oplevet at Aalborg kommunes brandbiler ikke kan komme frem til en brand, fordi bilerne er for store til færgen. Derfor har øen oprettet sit et brandværn. Et brandværn, der var i aktion i går, da restaurant Kronborg brændte.

Sod her der og alle vegne. Et stort hul i taget og et totalt nedbrændt køkken.

- Der lugter ikke ret godt her, konstaterer den frivillige øbrandmand Niels Linnemann her dagen derpå, hvor han besigtiger skaderne på Restaurant Kronborg.
Det kommunale beredskab nåede hurtigt frem til branden i går, men sådan har det ikke altid været. Øboerne har derfor lavet deres eget frivillige brandkorps.

- Vi er jo ret isolerede herovre og derfor er vi nødt til at være sikre på at vi kan gøre noget med det samme, hvis det brænder. Færgen er jo ikke så stor og efterhånden er brandmateriellet så kraftigt at det ikke kan komme med over, siger Niels Linnemann.
Niels Linnemann og de andre frivillige brandfolk, fik afværget den helt store katastrofe. De fik halet en række gasflasker væk fra flammerne.

- Gasflaskerne stod helt op af muren hvor flammerne stod ud af vinduet. Så det var ret tæt på.

Kronborgs forpagter Kasper Kristensen frygter at hele sæsonen nu i bogstavligste forstand er gået op i røg. I første omgang aflyser han alle arrangementer i maj. Det alene kommer til at berøre 1000 gæster, der nu må finde et andet sted at holde fest.

Det er mere end 10 år siden Egholms Brandværn sidst var i aktion. Dengang var der ild i en mejetærsker. Den brand klarede øboerne helt selv.

Politiet formoder at branden på Kronborg er opstået i en rygeovn.