1 af 2

Oceanariet på sommerfiskeri

Der er både giftige fisk og smukke stribede fløjfisk i trawlen, når Nordsøen Oceanarium indsamler nye fisk.

Nordsøen Oceanariums akvarieassistenter er i disse dage i gang med at indsamle fisk til de mange små og store akvarier som oplevelsescentret rummer. For tiden bruges der ruser og en hjemmesyet trawl.

Og der er mange spændende fund i trawlen. Blandt andet var der en så usædvanlig fisk som den lille fjæsing - en slægtning til den almindelige fjæsing, som mange kender som Danmarks giftigste fisk. Men rent faktisk er den lille fjæsing langt mere giftig end dens større slægtning. Desværre er den lille fjæsing temmelig sart, og overlevede ikke transporten fra trawl til akvarium.

Andre spændende arter der var med i fangsten er stribet fløjfisk, rød knurhane, svømmekrabber og stor tangnål, små og større rødspætter, tunger og ålekvabber. Nordsøen Oceanarium kan vise op imod 8o af de ca 230 fiskearter der er i Nordsøen.

Når Nordsøen Oceanariums akvarieassistenter kommer hjem med fangsten, kan gæsterne være med. Dørene bliver åbnet op bag kulissen, ind til i akvariekøkkenet, hvor fiskene sorteres og opbevares i forskellige små og store tanke, inden de kommer ud til akvarierne i udstillingerne.