OK til stadion-navn

Statsforvaltningen har godkendt, at AaB har solgt navnet på Aalborg Stadion, så stedet hedder EnergiNord Arena, når AaB spiller.

Statsforvaltningen Nordjylland har ingen indvendinger mod den aftale Aalborg kommune har indgået med AaB A/S om at bruge et andet navn end Aalborg Stadion, når AaB spiller kamp. Således skriver statsforvaltningen i sin udtalelse følgende:

"Statsforvaltningen kan konstatere, at Aalborg Kommune forinden kontraktsforhandlingen havde indhentet oplysninger om relevante kontrakter indgået i andre egne af landet.

Aalborg Kommune har endvidere oplyst, at kommunen har forhandlet sig frem til resultatet.

Statsforvaltningen kan konstatere, at Aalborg Kommune har forsøgt at fastsætte markedslejen. Statsforvaltningen har ingen bemærkninger til den metode kommunen har anvendt i denne forbindelse."

SFs Kulturrådmand Henrik Thomsen, der tilfreds med at sagens udfald siger:

- Jeg mener, at hele sagen kun har været en storm i et glas vand. Hvorfor skulle det være i strid med reglerne at man ikke må reklamere for et andet stadionnavn til AaBs kampe, når hele grønsværen udover tilskuerne jo er omgivet af den ene reklame efter den anden. På tilsvarende vis har jeg også svært ved at se, hvem andre end AaB der kunne indgå en sådan aftale om stadion-navnet. AaB er - bortset fra denne sæson hvor også DBU har spillet u21-landskampe reelt den eneste bruger og dermed også den klub der skaber værdien, skriver Henrik Thomsen i en pressemeddelelse.

- Så melder spørgsmålet sig naturligvis om vi vil gå videre med at ændre navnet på Gigantium. Der er jeg lidt mere skeptisk for en løsning, da der jo er flere brugere og klubber der lejer sig ind. Men jeg vil ikke på forhånd afvise det, hvis der kan etableres én konstruktion som alle parter er enige om. Men jeg har her og nu svært ved at se hvordan det kan komme til at se ud. I løbet af året tages der jo endvidere spadestik til en ny svømmehal i tilknytning til Gigantium, hvilket også udvidere antallet af brugere, da der også skal være plads til svømmeklubberne.

Forsiden lige nu